Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagy Ervin a 888-nak: Aki most nem szavaz, az ne sopánkodjon, ha Gyurcsány visszatér!

888.hu

2022.04.03. 12:50

„Mivel háború van a szomszédban, így bármennyire is fennkölten hangzik, arról döntünk, hogy kire bízzuk az életünket” – mondta Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője a 888.hu-nak.

 

Az olimpiai felkészülés négy évig tart, ahogy a foci vébékre is ugyanennyi időt kell várnunk. Mindkettő esetében vannak kudarcok és becsúszhat egy-egy vereség is a nagy győzelem előtt. Most azonban akkor járunk el helyesen, ha ezt a ciklust az elmúlt tizenkét év tükrében értékeljük. Szerintem egy új korszak született, ami szakított a posztkommunista időszakkal, és lezárta a rendszerváltoztatást.”

– értékelte az elmúlt négy évet Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője a 888-nak.

 

Hozzátette: „a közelmúlt viszont nyilvánvalóan a pandémia okozta válság kezelésével telt és azt mindenki látja, hogy a kormány jól vizsgázott, hisz – számos európai kormánnyal szemben – nem sodródott, hanem cselekedett. Gyorsan és hatékonyan. Ma már többen dolgoznak, mint a válság előtt, de nem kellett lemondanunk a családtámogatásról vagy a rezsicsökkentésről sem.”

 

Ha a 13. havi nyugdíj visszaépítését és a fiatalok SZJA-adómentességét nézzük, akkor elmondható, hogy minden társadalmi csoport jobb helyzetben van, mint négy évvel ezelőtt.”

– emelte ki, majd hozzátette:
„Számomra azonban fontosabb, hogy az ország mozgástere tovább nőtt. Jóléti intézkedések csak akkor lehetségesek, ha Magyarország szuverén, azaz mi magunk döntünk a saját jövőnkről.”

 

Az elemzőt kérdeztük arról is, hogy szerinte miért fontos részt venni a választáson.

 

A voksolás a demokrácia pirosbetűs ünnepe és mint minden ünnep, szent és profán is egyben. Emelkedettség és iszapbirkózás jellemzi.”

– mondta.

 

„Ha a célegyenesben megjelent kutatásokat nézzük, akkor a Fidesz–KDNP-pártszövetség az esélyes, de minden vasárnap dől el. 2002-ben már vesztett úgy a jobboldal, hogy elkényelmesedtek a szavazók, mert azt gondolták, hogy az ő voksuk már nem számít. Pedig de. Aki most elalszik, az később ne reklamáljon! Aki nem szavaz, az ne sopánkodjon, ha Gyurcsány visszatér.”
– figyelmeztetett az elemző.

 

Mivel háború van a szomszédban, így bármennyire is fennkölten hangzik, arról döntünk, hogy kire bízzuk az életünket. Egy hónappal ezelőtt a válasz az lett volna, hogy az építkezés folytatása a tét. Marad-e a rezsicsökkentés, az ingyenes orvosi ellátás, lesz-e 13. havi nyugdíj, vagy visszatérünk a 2010 előtti világhoz?”

– sorolta a XXI. Század Intézet elemzője, majd hozzátette:
„Most viszont új helyzet van. Háború vagy béke?”

 

Orbán Viktor személyesen is mindent megtesz azért, hogy kimaradjunk egy olyan háborúból, ami nem a mi háborúnk és amiben semmit nem nyerhetünk, de mindent elveszíthetünk. A baloldal ezzel szemben – az amerikai Demokrata Pártot és bizonyos brüsszeli érdekcsoportokat kiszolgálva – már most rögzítette, hogy amennyiben hatalomra kerülne, akkor katonákat és fegyvereket küldene az orosz–ukrán frontra.”

– emelte ki.

 

Nagy Ervin szót emelt a gyermekvédelmi népszavazásról is.

 

„Az országgyűlés összetétele mellett arról is dönthetünk – Európában először –, hogy teret engedünk-e az LMBTQ-propagandának az iskolákban, vagy nem. Hogy meg tudjuk-e védeni a szülök jogát a nevelésben, pontosabban a szexuális nevelésben. Hogy marad-e az apa férfi, az anya pedig nő, vagy minden határt eltörlünk. Ez a kérdés is vasárnap dől el.”

 

A vasárnapi választás kimenetelével kapcsolatban elmondta:
„Három kiskorú gyermekem van… ebből azért sok minden következik rám és szeretteimre nézve. De a családalapítás előtt állók, a fiatalok, a nyugdíjasok és a szinglik életére is hatással lesz a választás kimenetele – egzisztenciális értelemben mindenképpen.”

 

Márki-Zay Péter el is mondta, hogy szerinte a háború árát az embereknek, nem pedig a gombáknak kell megfizetniük.”

– tette hozzá.

Azt a kérdést is boncolgattuk az elemzővel, hogy vajon elfogja-e fogadni a baloldal, ha vasárnap vereséget szenvednek.

 

A baloldal már jó ideje építi a választási csalás narratíváját. Költői túlzással minden bokorban sötétben bujkáló gazemberségre készülő fideszes aktivistát látnak.”

– mondta.

 

A csalás narratívája egyértelműen azt a célt szolgálja, hogy egy esetleges vereség után ne kelljen őszintén szembenézni a kudarccal. Biztos vagyok benne, hogy inkább telesírnák a nemzetközi sajtót, ismét kezdetét venné a demokrácia-aggódás kora és persze lennének tüntetések is. Nem úgy ismertük meg Gyurcsány Ferencéket, de Márki-Zay Péter sem az a politikus, aki úriember módjára gratulálna a győztesnek.”

– zárta gondolatát az elemző.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére