Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szentesi Zöldi László gyorsértékelése

Fodor-Horváth Zsófia

2019.10.13. 18:28

A publicista a 888-nak nyilatkozott.

Az ellenzék elköveti ugyanazt a hibát, amit elkövetett a 2018-as országgyűlési választásokkor. A magasabb részvételi arányból arra következtetnek, hogy a Borkai-videó megtette a hatását és övék a győzelem. Megtanulhattuk és a legutóbb is láttuk, hogy a napközbeni adatokból jósolni felesleges. Nem is világos, hogy hogyan mozgósítana a Borkai-videó, hiszen az országgyűlési választásokon egy kormánynak és egy ellenzéknek pártszerűen ítéljük meg a teljesítményét. Míg itt sok-sok ezer önkormányzatban különböző történetekről van szó, nem lehet egységes ítéletet mondani.

A kampány utolsó hetében az ellenzék narratívája áttört, az egész ország Borkai Zsoltról beszélt, míg sokkal botrányosabb, korrupciós ügyekről kevésbé voltak fontosak az emberek számára. Ez az eredménytől függetlenül józanságra és némi változtatásra kell, hogy sarkallja a kormányoldalt, mert könnyen meglehet, hogy például Győrött és máshol az ellenzék új erőre kap.

Ami Budapestet illeti: Karácsony egy báb, szemben Tarlós Istvánnal, aki politikailag önálló személyiség. Ha Karácsony győzne, akkor döntő fontosságú lesz a fővárosi közgyűlés összetétele, mert a továbbiak ettől függenek. A fővárosi közgyűlés összetétele legalább olyan fontos, mint a főpolgármester személye. Azonban legyen világos, hogy ha Karácsony Gergely ma éjszaka győzelmet arat, akkor ezzel olyan lelki muníciót kap az ellenzék, nemcsak fővárosi, hanem országos értelemben is, ami egy új helyzetet állít elő. Az pedig szintén nem világos ebben a pillanatban, hogy a bukott ellenzék figurái, mint Gyurcsány Ferenc és mások igazítják-e majd az eseményeket, vagy pedig ez az új helyzet, új szereplőket is kitermel.


Borítókép forrása: hirtv.hu

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére