Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Afganisztánban rekedt amerikaiakon gúnyolódik a Soros-szervezet vezetője

888.hu

2021.08.19. 17:30

A Media Matters nevű szervezet vezetőjének nem tetszett, hogy egy republikánus szenátor felajánlotta segítségét az Afganisztánban rekedt amerikaiaknak.

 

Nagyon úgy tűnik, hogy az amerikai állampolgárok magukra maradtak a tálibok által elfoglalt Afganisztánban. Szerdán, Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter és Mark Milley tábornok egy sajtótájékoztató keretein belül közölte, hogy az Egyesült Államok katonái Afganisztánban képesek egyes amerikaiakat kimenekíteni, de nem gyűjtik össze azokat az amerikaiak, akik nem tudnak eljutni az Egyesült Államok által ellenőrzött kabuli repülőtérre.

A Washington Post beszámolója szerint

több ezerre tehető azon amerikai állampolgárok száma, akik nem tudnak eljutni a kabuli repülőtérre.

Közben a tálibok egyesével kutatnak át minden házat, ahol nyugatiakat és ellenségnek vélt egyéneket keresnek. A csapdába esett amerikaiak igyekeznek minden lehetséges kiutat megtalálni, sokan Tom Cotton, Arizona állam republikánus szenátorához fordultak segítségért.

A politikus a Twitteren tette közzé az irodájának a telefonszámát és arra buzdított mindenkit, hogy hívja őket, segíteni fognak.

A helyzet borzasztó, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy tájékoztassuk önt és segítsünk kijönni”

– írta Cotton.

A szenátor üzenete azonban nem mindenkinek nyerte el a tetszését.

A Media Matters nevű baloldali NGO vezetője, Angelo Carusone ahelyett, hogy megosztotta volna Cotton felhívását, inkább gúnyolódásba kezdett.

Képzeld el, hogy ebben a pillanatban csapdában vagy Afganisztánban és azt gondolod, hogy Tom Cotton a legjobb ember, akit felhívhatsz”

– írta Carusone.

Kisebb botrány is kialakult Carusone tweetje miatt.

Christina Pushaw, a floridai kormányzó szóvivője is elmondta a véleményét az üggyel kapcsolatban.

Ja, miért is hívnál fel egy szenátort, aki Afganisztánban szolgált, amikor Bident is hívhatod? Várjunk, Biden a Broward megyei felügyelővel telefonált, hogy megdicsérje, amiért óvodásokra maszkot kényszerítenek. Aztán elment szabadságra”

– írta Pushaw

A Media Matters arról ismert az Egyesült Államokban, hogy folyamatosan kritizálja és támadja a konzervatív sajtót, különösen a Fox News-t.

A szervezet finanszírozásában rengeteg Soros György amerikai tőzsdespekulánshoz köthető szervezet is részt vesz, többek között a MoveOn.org vagy a Democracy Alliance.

Soros maga 2010-ben jelentette be, hogy 1 millió dollárral támogatja a Media Matters-t.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére