Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha szerinted csak a nők szülhetnek és még Sorost is bírálod, akkor rögtön nem leszel „jóember”

888.hu

2022.08.08. 16:40

Marco Rubio republikánus szenátor a támadások kereszttüzébe került, amikor a módosító javaslataival kiváltotta a demokraták haragját, akik aztán rögtön magzatpózba is vágták magukat, és antiszemitázásba kezdtek.

 

A republikánusok véleménye szerint a Infláció Elleni Törvénycsomag (Inflation Reduction Act) alapján a demokraták csak a klímaváltozásra költenének és a vállalatok adóját emelik meg, miközben valószínűleg kevés hatással lennének az inflációra.
Emiatt a törvény megszavazása előtt több indítványt is benyújtottak a megváltoztatására. Többek között Marco Rubio republikánus floridai szenátor azzal módosította volna, hogy a szövetségi terhességi programokat kizárólag a biológiai nőkre korlátozná. Ezt azonban mind az 50 demokrata ellenezte, szerintük ugyanis nem csak a nők szülhetnek.

 

 

 

Rubio a következőkkel igyekezett védeni javaslatát:

 

Néhány perccel ezelőtt visszatekintettem az emberi történelem elmúlt 5500 évére. Eddig minden egyes alkalommal biológiai nők estek teherbe. Ezért tehát az egyetlen dolog, amit megpróbálok elérni, az az, hogy a szövetségi törvényekben tegyük ezt egyértelművé.”

 

Hozzátette, hogy szerinte a a szövetségi terhességi program kizárólag azok számára legyen elérhető, akik képesek is teherbe esni.

 

A demokraták ettől a kijelentéstől nagyon felháborodtak. Kifogásolták, hogy Rubio miért akkor állt elő ezzel a javaslattal, amikor az országban kihívásokkal kell szembenézniük. Holott a republikánus szenátor felhívta a figyelmet arra, hogy a demokraták éppen egy egész éjszakát szántak arra, hogy megvitassák és megszavazzák az éghajlatváltozásról szóló törvényjavaslatot, mely semennyit nem segít az embereken a válságban.

 

 

Marco Rubio egy másik módosító javaslata is a támadások kereszttüzébe került. Randi Weingarten, az Amerikai Tanárok Szövetségének elnöke antiszemitizmussal vádolta meg a szenátort, amiért egy olyan javaslatot terjesztett elő, amely azokat a „Soros által támogatott ügyészeket” célozná meg, akik gyakran visszaeső, erőszakos bűnözőket engedtek szabadlábra.

Soros György nemrégiben meg is jelentett egy véleménycikket a Wall Street Journalban, melyben elismerte saját szerepét ezeknek az ügyészeknek a védelmében, azt állítva, hogy az a tény, hogy a feketék nagyobb valószínűséggel kerülnek börtönbe mint a fehérek, önmagában is elegendő ok arra, hogy elnézőbbek legyenek a városi bűnözéssel szemben.

 

Szerinte ahelyett, hogy dollármilliókat költsenek a börtönökben ülő emberekre, inkább megelőzési programokat kell finanszírozni. Véleménye szerint ez csökkenheti annak a valószínűségét, hogy a rabok a szabadulás után újabb bűncselekményeket kövessenek el.

 

 

Ezért támogattam a reformokat előtérbe helyező ügyészek megválasztását (és újabban újraválasztását). Mindezt átláthatóan tettem, és nem áll szándékomban abbahagyni. Az általam biztosított pénzeszközök lehetővé teszik, hogy az értelmes, reformszándékú jelöltek meghallgatásra találjanak a nyilvánosság előtt. Az eredményekből ítélve, a nyilvánosságnak tetszik, amit hall.”

– zárta Soros a cikkében.

 

Weingarten a Twitteren azt írta, hogy Rubio utalása a Soros által támogatott ügyészekre az egy antiszemita tett volt, mivel Soros „egy magyar zsidó ember, aki a holokausztot is túlélte”. (Azt nem tették hozzá, hogy a filantróp üzletember Izrael-ellenes csoportokat támogat...)

 

 

De még ennél is tovább ment: a szenátor amiatt is antiszemita, mert éppen egy zsidó böjti napon merészelte bírálni Sorost.

 

 

A vádjai már csak azért se állják meg a helyüket, mert a Breitbart szerint Rubio erős támogatást élvez az Izrael-párti közösség és a zsidó republikánusok körében.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére