Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Végre megtudhattuk, hogy Albánia demokratikusabb hely Magyarországnál

888.hu

2022.04.20. 13:10

Legalábbis a Freedom House szerint.

 

Nagyszabású elemzést tett közzé az amerikai központú Freedom House (FH) nevű szervezet, amely teljesen véletlenül Soros György nemzetközi tőzsdespekuláns pénzén is élősködik.

 

Magyarország az FH-nál 2019-ben csúszott át a demokráciák sorából a hibrid rezsimek közé, ami az ő értelmezésükben azt jelenti, hogy bár tartanak az országban választásokat, viszont törékenyek a demokratikus intézmények, a politikai és polgári szabadságjogok pedig nem minden körülmények között érvényesülnek emiatt.

 

A friss jelentés adatai szerint Magyarország egy kategóriában, a médiafüggetlenség területén rontott mutatóján, és 3,68-as összesített mutatóval rendelkezik – ez egyben azt jelenti, hogy az FH mutatói szerint a demokratikus normák Albániában, Észak-Macedóniában, Montenegróban, sőt még Szerbiában is jobban érvényesülnek, mint Magyarországon.

 

Az FH elemzésének legértékesebb része a végén található. Mint írják, a „Nations in Transit 2022” az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének (United States Agency for International Development; USAID) nagylelkű támogatásával valósult meg. A biztonság kedvéért azért még odakanyarították, hogy a kiadványban foglalt megállapítások nem tükrözik az USAID álláspontját. A USAID egyébként egy független kormányhivatal, amelynek külpolitikai irányelveit az Egyesült Államok külügyminisztériuma határozza meg.

 

Ha még mélyebbre ásunk megtudjuk azt is, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) is szívesen tömi Soros-dollárral az NGO-t.

Az OSF honlapja szerint 2020-ban 350 ezer dollárt sikerült szerezniük, ami nagyjából 119,7 millió forint.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére