Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Végre megtudhattuk, hogy Albánia demokratikusabb hely Magyarországnál

888.hu

2022.04.20. 13:10

Legalábbis a Freedom House szerint.

 

Nagyszabású elemzést tett közzé az amerikai központú Freedom House (FH) nevű szervezet, amely teljesen véletlenül Soros György nemzetközi tőzsdespekuláns pénzén is élősködik.

 

Magyarország az FH-nál 2019-ben csúszott át a demokráciák sorából a hibrid rezsimek közé, ami az ő értelmezésükben azt jelenti, hogy bár tartanak az országban választásokat, viszont törékenyek a demokratikus intézmények, a politikai és polgári szabadságjogok pedig nem minden körülmények között érvényesülnek emiatt.

 

A friss jelentés adatai szerint Magyarország egy kategóriában, a médiafüggetlenség területén rontott mutatóján, és 3,68-as összesített mutatóval rendelkezik – ez egyben azt jelenti, hogy az FH mutatói szerint a demokratikus normák Albániában, Észak-Macedóniában, Montenegróban, sőt még Szerbiában is jobban érvényesülnek, mint Magyarországon.

 

Az FH elemzésének legértékesebb része a végén található. Mint írják, a „Nations in Transit 2022” az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének (United States Agency for International Development; USAID) nagylelkű támogatásával valósult meg. A biztonság kedvéért azért még odakanyarították, hogy a kiadványban foglalt megállapítások nem tükrözik az USAID álláspontját. A USAID egyébként egy független kormányhivatal, amelynek külpolitikai irányelveit az Egyesült Államok külügyminisztériuma határozza meg.

 

Ha még mélyebbre ásunk megtudjuk azt is, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) is szívesen tömi Soros-dollárral az NGO-t.

Az OSF honlapja szerint 2020-ban 350 ezer dollárt sikerült szerezniük, ami nagyjából 119,7 millió forint.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére