Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A top 50 orvosi egyetemből 39-en kötelező tananyag a kritikai fajelmélet

888.hu

2022.05.16. 10:40

Amerika 50 legtekintélyesebb orvosi főiskolája és egyeteme közül legalább 39-ben van valamilyen formában kötelező hallgatói képzés vagy kurzus a kritikai fajelmélettel (CRT) kapcsolatos eszmékről – derül ki a CriticalRace.org jelentéséből, amely a CRT tanterveit és képzését figyeli a felsőoktatásban. 

 

Az év elején a CriticalRace.org megállapította, hogy a kritikus fajelmélet országszerte elterjedt az orvosi egyetemeken. A Legal Insurrection Foundation, az egyetemi szólásszabadság és az akadémiai szabadság mellett elkötelezett nonprofit szervezet projektje azóta kibővítette adatbázisát, és megállapította, hogy még több elit orvosi iskola foglalkozik az orvostudomány „faji alapú oktatásával”.

 

Az országos riadót kellene fújni az orvosképzés rasszistázása miatt.”

 

„Az a gyorsaság és mélység, amellyel a faji alapú társadalmi igazságosságra összpontosító oktatás behatolt az orvosi egyetemekre, tükrözi a felsőoktatásban tapasztalható szélesebb körű, nyugtalanító tendenciákat.” – mondta a Fox News Digitalnak a Legal Insurrection alapítója, William A. Jacobson.

 

Kritikai fajelmélet (CRT) : Kritikai fajelmélet szerint előfeltevés hogy a verseny nem természetes, biológiailag megalapozott jellemzője az ember fizikailag elkülönülő alcsoportjainak, hanem egy társadalmilag felépített (kulturálisan kitalált) kategória, amelyet a színes emberek elnyomására és kizsákmányolására használnak. A kritikus fajelméleti szakemberek úgy vélik, hogy az Egyesült Államok törvényei és jogi intézményei eredendően rasszisták, amennyiben a társadalmi, gazdasági és politikai egyenlőtlenségek megteremtésében és fenntartásában működnek a fehérek és a nem fehérek, különösen az afro-amerikaiak között.

 

A vizsgált iskolák a U.S. News által készített, Amerika legjobb orvosi iskoláit listázó rangsor alapján készültek. A legfrissebb eredmények azt mutatják, hogy a top 50 orvosi iskola közül 39-ben „van valamilyen formában kötelező hallgatói képzés vagy kurzus” a CRT-vel kapcsolatban, és 38-ban olyan anyagokat kínáltak a szerzők, mint Robin DiAngelo és Ibram Kendi, akiknek könyvei Jacobson szerint kifejezetten diszkriminációra szólítanak fel.

 

A kötelező, úgynevezett »antirasszista« képzés az ideológiát, nem pedig a betegeket helyezi az orvosi képzés középpontjába. Ez drasztikus változást jelent az egyénre, és nem a faji vagy etnikai sztereotípiákra való összpontosításhoz képest.”

– mondta Jacobson.

 

A képzés néha célzott, például egy szak vagy tanszék új követelménye, néha pedig az egész iskolára kiterjed. A kötelező képzések és tanfolyamok témáit az egyes iskolákban másképp fogalmazzák meg, de olyan kifejezéseket használnak a CriticalRace.org szerint, mint az „antirasszizmus”, „kulturális kompetencia”, „méltányosság”,DEI – sokszínűség, méltányosság és befogadás” és a „kritikai fajelmélet” – írta meg a FOX NEWS.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére