Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Abortuszpárti aktivista szobrára cserélné Napóleont egy francia város polgármestere

888.hu

2020.09.12. 12:29

Konzultáció indulhat az ügyben.

 

Rouen szocialista polgármestere, Nicolas Mayer-Rossignol polgári konzultációt kíván indítani arról, hogy a városháza előtti téren Napóleon lovasszobrát a júliusban elhunyt feminista aktivista, Gisèle Halimi szobrával váltsák fel – írja a Mandiner a Valeurs actuelles cikke alapján.

Az 1865-ben felállított Napóleon-szobrot július 2-án távolították el a térről felújítás céljából. Mayer-Rossignol szerint „csodás” lenne, ha Rouen lenne az első város, ami szobrot állít a többek között az abortusz legalizálásért folytatott harcáról ismert Haliminak. A polgármester aláhúzta: a Napóleon-szobrot nem semmisítenék meg, csupán áthelyeznék máshova.

Napóleon lovasszobra Rouenben – még a rekonstrukció előtt

Nem Mayer-Rossignol az egyetlen francia polgármester, aki felkapaszkodott a progresszió száguldó vonatára: tegnap mi is megírtuk, hogy Bordeaux polgármestere „halott fának” nevezte és száműzte a karácsonyfát a város főteréről, a lyoni polgármester pedig a Tour de France bicikliversenyt támadta, amiért az szerinte „macsóista” és környezetvédelmi szempontból felelőtlen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére