Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kötelezővé tennék a nemsemleges játékok árusítását Kaliforniában

888.hu

2021.09.02. 13:45

A törvényjavaslat arra kényszerítené az áruházakat, hogy üzletük választékában mindenképpen legyenek nemsemleges játékok.

 

Kalifornia állam sem maradhat le a modern kor által diktált érzékenyítési versenyben. Rájöttek ugyanis, hogy erősen diszkriminatív elvenni a választási jogot azoktól a szülőktől, akik nemsemleges játékokat adnának a gyerekeiknek.

A törvényjavaslat értelmében Kalifornia megkövetelheti a nagyobb kiskereskedelmi áruházaktól a nemek szempontjából semleges játékok árusítását.

2024-től azok az üzletek, amelyek nem tesznek eleget az előírásnak, az első szabálysértésért 250 dolláros büntetésre számíthatnak, és 500 dollárosra a későbbiekért.

Az AP hírügynökség szerint Evan Low demokrata képviselő azt mondta, hogy a javaslatot egy Britten nevű 10 éves gyermek ihlette, akinek az anyja a törvényhozói hivatalban dolgozik.

Britten vásárlás közben megkérdezte az anyját, hogy miért tiltottak neki bizonyos dolgokat egy üzletben, mert lány volt, de jó lenne, ha fiú lenne”

– mesélte a képviselő.

Scott Wiener demokrata párti szenátor megjegyezte, hogy ő Low-hoz hasonlóan „gyermektelen meleg férfi”, és ők tudják, milyen úgy felnőni, hogy az ember nem tud megfelelni a nemének.

Ez arról szól, hogy a mai társadalomban minden gyermek számára biztonságos teret kell teremteni, és nem kell kényszeríteni őket arra, hogy alkalmazkodjanak”

– fogalmazott.

Bár az AP szerint a törvényjavaslat nem vonatkozik a ruhákra, úgy tűnik, hogy annak tavalyi változata mégis a ruházatra vonatkozott.

„Az ihletett meg, hogy bemutassam ezt a törvényjavaslatot, hogy a 8 éves Britten megkérdezte: »Miért kellene egy áruháznak megmondani, milyen a lány inge vagy a játéka?«” – mondta Evan Low.

A törvényjavaslat szerinte segít a gyerekeknek, hogy szabadon és elfogultság nélkül fejezzék ki magukat.

Úgy fest tehát, lassan vége annak a korszaknak, amikor a lányok babákkal, a fiúk pedig kisautókkal játszottak...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére