Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Süt az isztambuli egyezményről a radikális feminizmus

Filipp Dávid

2020.06.11. 13:40

Ha a genderelmélet egyszer beteszi a lábát a házba, nincs menekvés.

Ha esetleg valaki még nem tudná, mert nem járt genderszakra az egyetemen, akkor eláruljuk, hogy manapság már nem biztos, hogy férfi, aki annak néz ki, és nő, aki nőnek tűnik.

A társadalmi nemek világát éljük, amelyben már több tucat módon tudja az egyén meghatározni magát.

Ha pedig valaki fel meri emelni a szavát a genderideológia ellen, akkor menetrendszerűen jön a lincselés.

Épp a minap J.K. Rowlingot, a világhírű Harry Potter-regények szerzőjét vádolták meg transzfóbiával az LMBTQ-szervezetek. Az írónő bűne az volt, hogy megosztott egy olyan cikket, amelyben arról értekeztek, hogy a Covid-19 után létre kellene hozni egy egyenlőbb világot azoknak az embereknek, akik menstruálnak.

Emberek, akik menstruálnak. Biztos vagyok benne, hogy van szó ezekre az emberekre. Segítsen már valaki! – fűzte hozzá a cikkhez Rowling.

A kommentelők ezt úgy értelmezték, hogy kijelentésével Rowling transzfób módon nyilvánult meg, a Glaad nevű LMBTQ-szervezet pedig egyenesen lebeszélné követőit a Harry Potter-könyvekről.

Ma már ott tartunk, hogy a genderideológiát intézményi szinten nyomják.

Az Európai Bizottság ugyanis továbbra sem tett le róla, hogy az uniós tagállamokra kényszerítse a „genderegyezményként” elhíresült isztambuli egyezményt. Bár a dokumentum hivatalosan a nőket ért erőszak elleni fellépésről szól, valójában a mérgező genderideológiát emelné a jog szintjére az azt elfogadó országokban.

Az uniós jogszabály elfogadása esetén Magyarországnak is kötelező lenne átültetnie azt a magyar jogba, így elfogadva azt is, hogy az emberek nem születésükkor lesznek férfivá és nővé, hanem a társadalom által rájuk „kényszerített” normák alapján.

Az isztambuli egyezményhez történő uniós csatlakozás megakadályozása érdekében – közép-európai kezdeményezésre – több konzervatív intézet kezdett közös aláírásgyűjtésbe. Az Alapjogokért Központ stratégiai partnere, a lengyel Ordo Iuris jogi elemzőintézet vezetésével 15 európai konzervatív szervezet indított online petíciót annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet az egyezmény több családellenes, a genderideológia nyílt terjesztését célzó pontjára.

Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója a kezdeményezésről elmondta, hogy az isztambuli egyezmény egy báránybőrbe bújtatott farkas. Véleménye szerint az egyezmény hivatalosan a nők elleni erőszakkal szembeni fellépést szolgálja, ami egy nemes cél és támogatandó, azonban

ez erre egyáltalán nem alkalmas, sőt mélyíti az ellentéteket a társadalmon belül.

Számos olyan káros hatása van az egyezménynek, amelyek teljesen függetlenek a nők elleni erőszaktól. Az egyezmény alapelve a genderideológia, amelyet mi teljes mértékben összeegyeztethetetlennek tartunk a magyar alaptörvény szabályaival – fogalmazott.

Kovács István szerint az isztambuli egyezmény a hagyományos családmodell lebontásának jogi manifesztációja.

Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője szerint az aláírásgyűjtés szeptemberig fog tartani.

Meg tudjuk mutatni az Európai Uniónak, hogy nagyon komoly ellenállásba ütközik az, hogy uniós szinten elfogadják ezt az egyezményt

– jelentette ki Párkányi.

Emlékeztetett arra is, hogy az Európai Unió tavaly ősszel jelentette be az uniós genderstratégiát, amely részeként megpróbálják irányelvként elfogadtatni az egyezményt.

Párkányi Eszter kiemelte: az egyezmény szövegéből süt a radikális feminizmus és a férfiellenesség.

Ne felejtsük el, hogy a kapcsolati erőszaknak van egy olyan része is, amikor az abúzust a férfi szenvedi el, de erről nem beszél az egyezmény – mondta, hozzátéve, a dokumentum egy újratöltött osztályharcot hoz létre, a férfiakat állítja szembe a nőkkel.

Párkányi szólt arról is, hogy sérülhet a szülők azon joga, hogy a gyerekeiket a saját világnézetük szerint neveljék, mert az egyezmény arról is szól, hogy a hagyományos nemi sztereotípiákat az iskolában való oktatás révén le kell bontani.

A petíciót ITT lehet aláírni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére