Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Valódi elfogadás: svéd önkormányzati lakásban ISIS-támogatóként lőpor is tartható

Schüller Márton Imre

2021.03.29. 15:05

Eredetileg drogügyben tartott házkutatást egy malmői férfinál a svéd rendőrség, a drogok mellett feketelőport és ISIS-zászlót is találtak a lakásban. Még ma is ugyanott lakik...

 

Az esetről a svéd Hem & Hyra nevű újság számolt be elsőként.

A rendőrség a házkutatás során találtakat lefoglalta bizonyítékként. A férfi azonban tagadja, hogy terrortámadást tervezett volna.

Állítása szerint a feketelőport és a birtokában lévő többi pirotechnikai eszközt, valamint a lőszereket az újévi tűzijátéknál akarta felhasználni.

Arra a kérdésre, hogy mit keres nála egy ISIS-zászló és a terrorszervezethez köthető több propagandaanyag, elhatárolódott az Iszlám Államtól. Azt mondta, hogy nem is volt az övé, csak egy idősebb ismerőse hagyta nála.

A férfi helyi önkormányzati lakásában él bérlőként. A lakáskiadó cég a helyi közigazgatási gyakorlattól eltérően azonnal szerződést bontott, és elvette a lakást. Azzal indokolták a döntést, hogy

a bérlő magatartása veszélyt jelent mind a lakás, mind a szomszédok biztonságára.

Ahhoz azonban, hogy ez a felmondás érvényes legyen, meg kell várni, hogy a fogyasztóvédelmi döntőbizottság hogyan értékeli az esetet.

Kiderült, hogy a férfinak már vaskos rendőrségi aktája van. Drogcsempészet, valamint hamis bombariasztás miatt is folyt ellene eljárás. A korábbi bírósági ügyeknél megállapították, hogy súlyos mentális problémái vannak.

Az ügy kapcsán Lars-Gunnar Larsson, az önkormányzati lakáskiadó cég jogi koordinátora is nyilatkozott.

Ez egy elszigetelt eset, ezért nem aggódunk miatta”

– mondta.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére