Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Egy baloldal van, hazugok, tolvajok, seftesek”

Horváth K. József

2020.12.14. 15:00

Legény Zsolt MSZP-s politikus cigarettacsempész-története kapcsán jutott eszembe Eszterházy Péter ismert mondása: „Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.”

Márpedig a cigarettacsempészés egyáltalán nem az országgyűlési képviselők szintje, amely csoportba Legény Zsolt két cikluson keresztül is tartozott. De vállalhatatlan cselekménye következtében napjainkban is volt honnan lemondania, hiszen az MSZP Szabolcs-Szatmár megyei Területi Szövetségének az alelnökeként szolgált, magasabb funkciója szerint pedig a párt Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának volt elnöke egészen mostanáig.

Kecskére a káposztát, mondhatnánk cseppet sem gonoszkodva, a közmondás ugyanis csupán a tényhelyzetet illusztrálja.

Tudjuk a hírekből, hogy Legény Zsolt az ukrajnai Beregsurány–Luzsanka határátkelő helyen bukott le, ahol diplomata útlevéllel igazolta magát és nem engedte átvizsgálni a személyautóját. Aztán a magyar külképviseletről kiérkező magyar diplomaták jelenlétében ez mégiscsak megtörtént. Csomagtartójából ipari mennyiségű ukrán zárjegyes cigaretta került elő. Legény ezúttal sem volt képes a helyzetnek megfelelően méltósággal viselkedni. Mikor ugyanis már látta, hogy elkerülhetetlen a csomagtartó kinyitása, akkor több tanú jelenlétében beismerte, „na jó, cigi van benne”. Hivatalosan azonban mégis azt nyilatkozta, hogy nem tudja, hogy került a cigi a csomagtartóba. „Csak úgy ott volt” – mondta.

Azt nem tudom, hogy ártatlan képpel-e, de valószínűleg igen, mert a szocik már csak ilyenek. Ha valami csalafintaságot követnek el, akkor a nekik kedves tényállást tényként könyvelik el, amihez a ma született bárány ábrázat dukál. Még ha az ellenkezője az igaz, akkor is.

Legény egyik korábbi parlamenti felszólalását idézte Kocsis Máté az Országgyűlésben, amelyben azt kérdezte a kormánypárti képviselőktől, hogy „Hol a dohány?” Kocsis Máté most visszakérdezett: „Na, hol a dohány? Na, hol? Hát a csomagtartódban, kedves Legény Zsolt! Remélem nem Gyurcsánynak vitte! Áramlopás után cigicsempészés. Nincs két baloldal!” – fűzte hozzá videójához a Fidesz frakcióvezetője.”

Hasonlóképpen kommentálta a történteket Menczer Tamás, a Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára is közösségi oldalán, amikor emlékeztette a közvéleményt arra, hogy Legény már elismerte a csempészést a csomagtartó felnyitása előtt. Menczer ezt mondta, „Nincs két baloldal, egy baloldal van: hazugok, tolvajok, seftesek.”

A dolog további pikantériája, hogy a DK-hoz közel álló Nyugati fény nevű portál bő terjedelemben számolt be az MSZP-s politikus bukásáról. Úgy, ahogy arról be kell számolni. Nem úgy, ahogy a baloldali Ceglédi Zoltán politikai elemző szerint moslékkoalíciónak elnevezett ellenzéki összefogás számára hátrányos történésekről szoktak hírt adni. Jobb esetben mínuszos hírben, rosszabb esetben sehogy.

A közlés jellege arra utal, mintha az MSZP és a DK között a 2022-es parlamenti helyekért zajló politikai iszapbirkózásban a Demokratikus Koalíciónak nem jött volna rosszul a Legény-bukta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére