Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

FeGyőr az európaiság romlott csillaga

888.hu

2021.07.18. 17:30

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a legeurópaibb párt elnöke akart lenni Magyarországon. Eleinte olyan nagy dologra vállalkozott, hogy egyszerre vált ellenzéket és kormányt. Ennek megfelelően azt is kijelentette, hogy nem szövetkezik az általa vállalhatatlannak tartott múltú pártokkal. Pártja most mégis a Gyurcsány-koalícióban talált helyet. Összeszedtük – a teljesség igénye nélkül – az ide vezető út fontosabb állomásait.

 

Egy elkaszált olimpia története

A Momentum közössége, bár egyesületként már 2015 óta létezett, igazán 2017-ben, a NOlipmia kampánnyal robbant be igazán a köztudatba.

Akkor lehetősége nyílt Magyarországnak pályázni arra, hogy nálunk rendezzék meg a 2024-es olimpiát. A NOlimpia mozgalom, amelyet a Momentum indított el, azt a célt tűzte ki, hogy népszavazással akadályozza meg, hogy Magyarország adhasson otthont a világ egyik legrangosabb sporteseményének. Ennek érdekében egy nagyon agresszív kampányt indítottak el, amelynek fő érve az volt, hogy az olimpiától csődbe menne az ország.

A kormány végül, látva a közvélemény megosztottságát a kérdésről, végül visszavonta a pályázatot.

FeGyőr akkor ezt egy interjúban így kommentálta:

Nyertünk azzal, hogy dobva lett az olimpia!”

Mondjuk azt nem mondta meg, hogy mit nyertünk ezzel, de az egészen biztos, hogy vesztettünk egy csomó infrastrukturális fejlesztést, egy csomó turisztikai bevételt, egy életre szóló élményt a magyar embereknek.

András sajtószabadságnak lenni nagy barátja

A Momentum miniszterelnökjelölt-jelöltje sokat hangoztatja, hogy pártja szerint mennyire fontos a sajtószabadság. Tettei azonban ellentmondanak ennek.

2017-ben, amikor az Origo újságírója összefüggésbe hozta a Momentumot a Soros-hálózattal, FeGyőrt ez úgy felbosszantotta, hogy berontott a szerkesztőségbe, és elkezdte zaklatni a sajtó dolgozni próbáló munkatársait. Persze mindezt a sajtószabadság jegyében.

 

2021 első negyedévében sikerült ismét bebizonyítania, hogy neki a szabad sajtó csak addig tetszik, amíg őt dicsérik. Egy facebook-os élő adásban jelentette ki, hogy Bayer Zsoltot, Bencsik Andrást és több jobboldali újságírót is eltiltana a foglalkozásától.

Ezután készült az az emlékezetes interjú a Hír TV-ben, amelyben megpróbálta megmagyarázni, miért van rendben az újságírók ideológiai alapú szankcionálása. Természetesen a próbálkozás csúfos kudarcot vallott.

Kampány az erdélyi magyarság ellen

Mintha a baloldalon az egyik legnagyobb kohéziós erő a magyarság elhanyagolása, gyűlölete lenne.

Ezt támasztja alá az is, hogy Gyurcsányban és FeGyőrben az egyik közös pont, hogy csak kerékkötői a határon túli magyarság ügyének.

Emlékezetes, hogy FeGyőr az USR-Plus nevű román párt mellett kampányolt, ahelyett hogy az erdélyi magyarság pártját támogatta volna. Még magyar nyelvű filmet is készített a kampányhoz.

A füstgránátos incidens

A túlóratörvény elleni tüntetésen FeGyőr a hangulat fokozása érdekében füstgránátot dobott a Parlamentet védő rendőrök közé. Cselekedetét több videó tanúsítja, és azt maga a Momentum elnöke is elismerte. Emiatt később a főügyészség nyomozást is indított.

 

Később persze elmondta, hogy ő nem híve az erőszaknak. (Mennyire hiteles mondat ez, nem?)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére