Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fussunk emberek! Bajnai lehet a Momentum csodafegyvere

Balázs Ferenc

2020.09.26. 18:00

Az ellenzék győzelme esetén 700 embert azonnal kirúgna az államigazgatásból.

Fegyőr András már bizonyította „nemzeti” vonzódását, amikor ismét a magyar baloldalhoz hűen arra kezdte el bíztatni az erdélyi magyarságot, hogy a romániai vasárnapi önkormányzati választásokon egy román pártot és annak jelöltjét támogassák a magyar jelölttel szemben.

A politikus egy bulvárlapnak adott interjújában beszélt a 2022-es választási stratégiájáról. Elmondta, hogy a győzelem reményében a pártját bizonyos “nagy öregekkel” bővítené, ahol kiemelte Bajnai Gordon volt szocialista miniszterelnök nevét.

„Elárulom, olyan emberek is vannak köztük, akik a 2010 óta létező kormányzásban is aktív szerepet vállaltak, de talán érthető, ha az ő nevüket nem árulom el”

– mondta a pártelnök.

Arra, hogy a Momentum miért pont az évek óta a politikában inaktív üzletemberrel készítené fel a szakpolitikusait az esetleges győzelemre, nem derült fény. Az mindenesetre igaz, hogy a bulvármagazin az ellenzék csodafegyverének nevezte Bajnait, és talán tőle várják a megváltást 22-ben.

Bajnai egyébként alig egy évig volt Magyarország miniszterelnöke, miután a totális válság felé sodródó Gyurcsány-kormány után vállalta a kormányfői tisztséget 2010-ig.

Személye egyébként nem a legnépszerűbb a közmédiában, 2014 óta visszalépett az aktív politizálástól.

Kormányfői ideje alatt a gazdasági válság miatt több megszorító intézkedést is hozott, aminek többek között része volt a 13. havi nyugdíj megszüntetése.

Az interjúban a Momentum elnöke azt is kifejtette,

hogy ha 2022-ben az ellenzék kerül hatalomra, az

700 magyarnak biztos rossz hírt fog jelenti, mivel kapásból ennyi embert rúgna ki, és tenne munkanélkülivé az államigazgatásban.

Ez alighanem egy olyan kijelentés, amivel „biztos elfogja nyerni” a választópolgárok szimpátiáját, de már hallottunk korábban is érdekes kijelentéseket a politikustól.

Bajnai Gordon mellett még több volt baloldali politikus neve is említésre került, mint például a két egykori külügyminiszter Jeszenszky Géza és Balázs Péter, az egykori jegybankelnök Bod Péter Ákos és az egykori pénzügyminiszter, Oszkó Péter.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére