Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hogyan lett Gyurcsány ismét a baloldal vezére?

888.hu

2021.02.08. 11:02

A Magyar Nemzet cikksorozatban mutatja be Gyurcsány Ferencet és azt, ami mögötte van.

Az első részben Gyurcsány Ferenc ténykedéseiről számolnak be, aki mellett már ekkor ott volt Szilvásy György és Bajnai Gordon.

A lap szerint ahhoz, hogy a bukott politikus napjainkra átvegye az irányítást a baloldal felett, négy dologra volt szüksége: politikusi adottságokra, a mozgalmi múltból gyökerező hálózatépítési gyakorlatra, kapcsolatrendszerre, az anyagi függetlenség megteremtésére és nem utolsósorban egy a titkosszolgálatokból, illetve azok környékéről verbuválódott háttércsapatra.

Gyurcsány Ferenc húszéves korában lépett be a Kommunista Ifjúsági Szövetségbe (KISZ), a magyar kommunista állampárt, a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) ifjúsági szervezetébe.

A portál beszámolt egy észak-koreai szálról is. Az 1980-as évek végén a formálódó sajtónyilvánosságban komoly vita zajlott az Észak-Koreában megrendezendő nyári Világifjúsági Találkozóról (VIT) és annak költségeiről. A Fidesz a phenjani kiruccanás ellen volt. Gyurcsány még KISZ-vezérként kiállt a részvétel és annak közpénzből való finanszírozása mellett – írják.

Összefoglalva: Gyurcsány, a bukott kommunista pártállam egyik országos ifjúsági szervezetének vezetője saját mozgalmat hoz létre, ahol egy később csődbűntett miatt elítélt, volt KISZ-es vállalkozó pénzeli. Majd hirtelen munkanélküli lesz, KISZ-vezérként kapott lakását megtartva. Rövid idő múlva a hálózat a hóna alá nyúl, privatizációs tanácsadóként alkalmazzák. Néhány év múlva pedig saját céget hoz létre, ismét csak a pártállam befolyásos személyiségeivel. Vagyis az állampárti hálózat átmentette kapcsolatait a gazdaságba, külföldiekkel is bizniszel, amiből a fiatal Gyurcsány és Bajnai is hasznot húz – írják.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére