Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Igazi offshore-specialista „Trükkös Zotyó”, a baloldali médiavezér

888.hu

2020.07.22. 11:00

Offshore cégek mögé rejtette milliárdokat érő villáját Varga Zoltán, a Centrál Média tulajdonosa – számolt be róla a Ripost.

A férfit a háta mögött Trükkös Zotyónak becézik, mivel annyira remek képességei vannak az offshore cégek létrehozásában. De ez vélhetően nem sokakat lep meg, hiszen a baloldalon különösen sok ilyen kiemelkedő tehetséggel rendelkező honfitárs található.

Varga elképesztően sokat érő ingatlanjának tulajdoni lapja egyértelmű bizonyítéka annak, hogyan is született a vörös bárók vagyona, például a Centrál Média nevű óriáscég. Hogy adóznia ne kelljen,

Varga Zoltán is szívesebben vitte a pénzét a bűnözők rejtekhelyének számító Belize-be (Bróker Marcsi is itt bujkált), Panamába vagy a Brit Virgin-szigetekre.
Összes trükkjét, vagyonszerző, adóelkerülő manipulációit elárulja az épület bárki által hozzáférhető tulajdoni lapja. Lépésről lépésre kiolvasható belőle, hogyan játszott az ingatlannal, hogyan építette egymásra a cégeit pénzmosó adóparadicsomokon keresztül – írja a Ripost.

Cégjogászok értetlenül állnak az előtt, hogy Varga a saját villája esetében ennyire könnyelműnek bizonyult. Ha nem ide építkezik, nehezebben bukik le. A Remete utca és a Csiga út közé eső luxusvilla tulajdoni lapja ugyanis mindent elárul a módszereiről.

Ott van a tulajdoni lapon például a Pro Patria Capital, amelyik trükkös áttételeken keresztül a Brit Virgin-szigetek hírhedt offshore paradicsomában, Tortolán egy postafiók mögé lett elrejtve az ASSILEX GmbH Corp. révén (GB Tortola, British Virgin Islands, RoadTown, P.O. Box 3175). Vagy az Ada Immo Kft, ami Varga egyik titkos központjába, a Székely Mihály utcába volt bejegyezve. Ennek tulajdonosi köre, köztük Varga, a többségi tulaj, már Panamában rejtőzött el. Egy olyan hírhedt címen, amelyet a nemzetközi média a Panama-papers nevű botránysorozatban a világ leginkább hírhedt adócsaló cégközpontjaként írt le. (Cale53 Urbanizáción Obaririo, Swiss Tower, Piso 16) – olvasható a Ripost oldalán.

A lap szerint mindezek mellett az sem véletlen, hogy Varga zugligeti luxusingatlanának korábbi tulajdonosai között ott van a Bayern Ingatlan Hungaria Kft. is, amely később a HVB Bankba olvadt be. A HVB meg aztán az UniCredittel fuzionált, hogy ezt követően, bizonyára csak véletlenül, éppen ez a bank adjon 2016-ban 12 milliárd forintot Varga baloldali médiabirodalmára.

A lényeg csak az volt neki: hogy még véletlenül se Magyarországon adózzon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére