Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

MSZP-s fake news gyár: a hazugságot sárdobálással és csúsztatással cáfolják

M. Kovács Róbert

2020.06.10. 12:50

Továbbra is a hivatásos mentősök besározását folytatja Korózs Lajos, az MSZP „szakpolitikusa”, akinek az elhíresült fake news videóban szereplő tettestársa, Németh Athina úgy magyarázkodik, hogy állításai továbbra sem szembesíthetőek a valósággal.

A mentősök, függetlenül attól, hogy a magán- vagy az állami szférában mentenek életeket, bajtársnak hívják egymást. Csodás kifejezés ez azokra, akik ugyanazon ügy érdekében sokszor saját egészségüket és testi épségüket kockáztatva küzdenek mások egészségéért, életéért. De aligha használható e szó egy olyan emberre, aki színtisztán politikai célból használja fel a mentősöket övező tiszteletet a saját hitelessége alátámasztására.

Márpedig a legutóbbi MSZP-s fake news videóban ezt tette Németh Athina, aki mindmáig azt állítja magáról, hogy 43 éve egy magán mentőszolgálatnál dolgozik, mégis úgy ült oda Korózs Lajos MSZP-s szakpolitikus azóta már eltávolított videójába nyilatkozni, hogy egy, az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ) rendszeresítetthez kísértetiesen hasonló piros dzsekit viselt, miközben a botcsinálta riporter, Korózs az OMSZ Markó utcai székháza előtt beszélve mondja el, hogy a következő percekben egy „mentőtiszt” borzalmas esetekről fog beszámolni.

De a bili természete már csak olyan, hogy ha a Korózs-videóban tapasztalt mértékben telerakják, hát kiborul és kifolyik a tartalma. Ez meg is történt, amikor az OMSZ bejelentette: Németh Athina soha nem dolgozott náluk, sőt az egészségügyi szakdolgozók alapnyilvántartásában sem szerepel. Így hát a bili tartalma elkezdett hömpölyögni, besározva mindenkit, aki szerepelt benne: Korózst, az MSZP-t, az állítólagos mentőtisztet, de még magát az OMSZ-t is, hiszen magyarázkodásra kényszerültek, és mint tudjuk: „kabátlopási” ügyben senki sem marad makulátlan, még az áldozat sem.

Az állítólagos mentőtiszt és megbízója, Korózs Lajos az ATV-ben Rónai Egon asszisztálása mellett olyan nevetséges kutyakomédiát vezényelt le magyarázkodás címszó alatt, hogy az ember csak fogná a hasát a röhögéstől, ha nem lett volna benne újabb sárdobálás és újabb erős csúsztatás. Korózs arra a kérdésre, hogy ha interjúalanya nem az OMSZ mentőtisztje, miért állt ki a Markó utcai mentőközpont elé videózgatni, azt válaszolta: mert a mentősök vitték haza a kórházi ágykiürítés után a betegeket. Értik?! Most már nem is Kásler Miklós szakminiszter, nem is a betegeket a kórházból hazaengedő orvosok hibáztathatóak a tragikus véget ért emberi életekért, hanem a mentősök, akik hazavitték őket. Itt megakad a röhögés, mert ezt úgy hívják: áldozathibáztatás, ami talán az egyik leggyomorforgatóbb emberi viselkedésforma.

Ahogy az sem éppen az erkölcsi magaslatok csúcsa, hogy az állítólagos mentőtiszt, akit sem az OMSZ-nél, sem az egyik legrégebbi magán mentőszolgálatnál, a Samaritanusnál nem ismernek, továbbra sem hajlandó beazonosítani magát, csak ködösít és továbbra is azt állítja, hogy egy olyan magán mentőszolgálatnál dolgozik 43 éve (!), amely három privát mentőszolgálat egyesüléséből jött létre 1979-ben. Ezzel csak egy baj van: a mentőzés magyarországi történelmét 1887-ben elindító Budapesti Önkéntes Mentő Egyesületet és az 1926-ban útjára indult Vármegyék és Városok Országos Mentő Egyesületét 1948-ban a 4980. számú kormányrendelettel államosították, és magán mentőszolgálatok tevékenységére vonatkozó újabb adat 1991-ig nem kutatható fel, amikor is útjára indult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mentőszolgálata. De a magán mentőtevékenység szabályozása az egészségügyi törvény 1997-es módosításáig nem is található meg a magyar jogszabályi környezetben.

Ráadásul Németh Athina nem szerepel az egészségügyi szakképesítést szerzett személyek nyilvántartásában, állítása szerint azért, mert nem fizeti. Nos, az egészségügyi szakdolgozók alapnyilvántartásába való felvételnek az illetéke 3 ezer forint, a meghosszabbítás alkalmanként 1 ezer forint. Vagyis az állítólagos mentőtiszt ekkora összeget nem szán arra, hogy saját hitelességét igazolja, de a piros dzsekit azért felveszi, hogy hasonlítson az OMSZ-mentőtisztekre. Van még kérdés?

Igen. Nekem azért lenne. Korózs Lajos nem kér bocsánatot a fake news videóért, mert szerinte azzal minden rendben. Oké. Németh Athina nem kér bocsánatot a közvéleménytől, amiért hagyta magát olyan színben feltüntetni, mintha hivatásos mentőtiszt lenne, holott még az alapnyilvántartásban sem szerepel. Rendben van. De azért ha kettejük közül legalább az egyiknek, vagy az MSZP-elnökségből bárki másnak lenne egy kis ideje, hogy bocsánatot kérjen a szarba kevert mentősöktől, az azért valami jelét adná annak, hogy még emberek és nem politikai haszonszerzésből táplálkozó paraziták.

Nagy reményt nem fűzök ahhoz, hogy ez valaha megtörténik...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére