Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Összeszivárványozta volna a Gellért-hegyi keresztet Karácsony embere

888.hu

2021.02.02. 13:30

Békés Gáspár egy kiszivárgott hangfelvételen beszél nagyszabású tervéről.

A 888.hu is beszámolt a vasárnap.hu nyomán arról, hogy van a budapesti Városházán egy tanácsadó, akinek a kereszténység enyhén szólva sem jelent semmit.

Karácsony Gergely környezetügyi szakértőjeként dolgozó Békés Gáspár rendszeresen tesz közzé kereszténygyalázó posztokat a közösségi médiában, két évvel ezelőtt megjelent írásában pedig arról értekezett, hogy a Don-kanyarban elesett magyar katonák nem voltak hősök.

Békésnek az sem tetszik, hogy a gyerekeket megkeresztelik. Jogi szempontból egyértelműen illegitim a keresztelés, na de hogyan lehetne felszámolni a gyakorlatban?
– írta a Magyar Ateista Társaság Ateista forradalom nevű blogján még 2018-ban a lap beszámolója szerint.

A bicskanyitogató a KDNP közleményben szólította fel a főpolgármestert, hogy azonnal távolítsa el hivatalából a kereszténygyűlölő szakértőt. Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője szerint pedig Békés méltatlanná vált a köz szolgálatára.

Itt azonban nem ér véget a történet, a Vasárnap.hu birtokába került egy olyan hangfelvétel, amin

Karácsony Gergely embere azzal henceg, hogy szivárványszínű festékkel gyalázta meg a Gellért-hegyi keresztet.

Békés Gáspár tavaly decemberben (ekkor már a Főpolgármesteri Hivatalban dolgozott) újságolta büszkén egy online műsor felvétele előtt (melynek témája a „Nemiség és keresztény fundamentalizmus” volt) Perintfalvi Rita feminista teológusnak, hogy a beszélgetésben szintén résztvevő Waldmann Tamással, a Magyar Ateista Társaság elnökével hogyan cselekedtek korábban.

Nem akarjuk «kivilágíttatni» a keresztet a Gellért-hegyen? Egyszer megpróbáltuk Tamással, hogy szivárványszínűre fessük”

– hangzik el a felvételen Karácsony Gergely környezetügyi szakértője szájából, amire Perintfalvi Rita nevetgélve kérdez vissza.

Ezt követően Békés Gáspár egy kicsit részletesebben is beszél a vallási szimbólum meggyalázásáról:

Vittünk ilyen színes plexilapokat, amiket lefestettünk átlátszó festékkel, de nem jött át eléggé a szín. De most, hogy a Gellért-szobor kék lett az EU-s csörte kapcsán, azt gondoltuk, hogy mi lenne, ha a keresztet «kivilágítanánk»?”

A beszélgetés hátralévő részében arról folytatnak eszmecserét, hogy vajon milyen reakciók érkeznének egy ilyen cselekedetre a másik oldalról. Waldmann Tamás szerint a jobboldaliak és a keresztények a genderpropaganda káros hatásaira hivatkozva ítélnék el, ha megint szivárványszínűre festenék a Gellért-hegy kultikus keresztjét.

Békés erre úgy reagál:

De a kereszt önmagában keresztény propaganda, nem? Tehát ha lehet keresztény propaganda, akkor miért nem lehet genderpropaganda ennyi erővel?”

A marxista gyökerű felszabadítás teológiáját képviselő Perintfalvinak tetszik a felvetés, sőt egyet is ért vele:

„Hát egyébként lehetne”

Majd arról beszél, hogy a másik oldal ezt vallásgyalázásnak tartaná, de ő nem ért egyet velük.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére