Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szabó Tímea: hergelésből ötös, adatelemzésből egyes

M. Kovács Róbert

2020.10.26. 17:00

Katasztrofális halálozási arányszámokkal riogatott hétfői sajtótájékoztatóján Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke. Csakhogy a vészharangkongatáshoz azt a KSH-adatsort közölte forrásként, amelyből kiderül: Magyarországon az elmúlt hetekben egyáltalán nem haltak meg többen, mint az elmúlt évek hasonló időszakában.

Azzal vádolta meg a kormányt Szabó Tímea Párbeszéd-társelnök, hogy olyan statisztikai adatokkal igyekszik igazolni a hazai járványügyi védekezés eredményességét, amelyek csak azért elfogadhatók, mert az első és második hullám összesített adatait tartalmazzák, de valójában az elmúlt hetekben katasztrofális halálozási arányokat mutat a járvány hazai tombolásáról készített adatsor.

Hiába teljesített jól Magyarország az emberek fegyelmezettségének köszönhetően az első hullámban, a másodikban egyszerűen katasztrófa, ami történik”

– fogalmazott Karácsony tettes- és pártelnöktársa.

Azon ne is akadjunk fenn, hogy ha valami jó, az „az embereknek” köszönhető, ha meg rossz, akkor az Orbán-kormány a bűnös, mert a fenti az állítással egy másik probléma is adódik.

Szabó Tímea már tavasszal is borzalmas helyzetet delirált, most mégis azt állítja, hogy a járvány tavaszi hullámának kezelése olyan halálozási mutatókat produkált, amelyek képesek kozmetikázni a mostani számokat.

Kedves képviselő asszony, nem zavar senkit, ha egy ellenzéki politikus már azt sem tudja, hogy mit kamuzott tavasszal, csak sokat levon a hitelességéből (már ha van még ilyen több hónapnyi alaptalan riogatás után), ha a saját választóit is összezavarja azzal, hogy akkor most mikor is volt sok halott, tavasszal, ősszel?!

Fotó: Facebook

Persze ez nem volt elég az érzelmi politizálásból ötösre vizsgázó, de következetességből elbukó Szabó Tímeának. Merthogy, ugye,

azt is állítja, hogy a mostani járványügyi halálozási arányok katasztrofálisak.

Hát akkor nézzük meg, hogy mit is mond a baloldali politikus által forrásként megjelölt heti halálozási adatsor.

A legfrissebb nyilvánosságra hozott KSH-adat a 39. hétről (szeptember 21–27.) szól: Magyarországon összesen – rákostól balesetesen keresztül koronavírusosig –

2439 honfitársunk vesztette életét.

Nos,

2019-ben ennél 55-tel (2494) volt magasabb a halálesetek száma a 39. héten,

holott akkor nyoma sem volt koronavírus-pandémiának. De az elmúlt évek bármelyikében nagyjából ezen a szinten volt a halálozási arány. Az ezt megelőző, 38. héten 2020-ban 2444-en, míg a 37.-en 2306-an haláloztak el, ami szintén nem ugrik ki szignifikánsan a korábbi évek adatai közül.

 

Persze nem akarjuk túl magasra tenni a mércét Szabó Tímeának, hogy légből kapott vagdalkozásait bizonyítania kelljen, de ha már ő hivatkozik a KSH adataira, legalább belenézhetne a számsorokba. Persze

nekünk nem fáj, hiszen csak saját magából csinál hülyét.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére