Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Undorító módon próbálta lejáratni az egészségügyet a Gyurcsány-szimpatizáns vlogger

Fábián Eszter

2020.11.10. 15:15

Arról az Osváth Zsoltról van szó, aki Zshow time címmel készít beszélgetős műsorokat a YouTube-on. A Való Világgal felkapaszkodó vlogger egyébként nem is olyan rég még Gyurcsány Ferenccel ült egy kanapén.

Erre nincs mentség – ez volt az első gondolatom, amikor mind a 22 percet tisztességgel végignéztem. Az van ugyanis, hogy Osváth Zsolt készített egy (úgynevezett) lejáratóvideót a magyar egészségügyben dolgozókról. Ráadásul a videóban hallhatók az orvosokkal való beszélgetések is (itt furcsa érzésem lett, ugyanis ki az, akinek a telefonján be van állítva, hogy automatikusan rögzítsen minden beszélgetést, ha pedig nem volt automatikus, akkor előre eltervezett akcióról van szó), amelyekből egyértelműen leszűrhető, hogy mindegyik szakember a tőle telhető maximális segítséget nyújtott az érintetteknek.

Osváth Zsolt ezt természetesen nem így értékelte, hanem személyes sértésként élte meg, hogy a mentő nem megy ki hozzá azonnal (világjárvány idején), csak mert 38 fokos láza van, és a háziorvos sem tud a telefonon keresztül távgyógyítani, maximum tanácsokat adni – amit meg is tett –, pláne akkor, ha az illető még azt sem tudja, hogy valójában melyik orvoshoz tartozik. Osváth tehát a 38 fok körüli lázával előadta a hattyú halálát, meg azt, hogy ő „soha, de soha nem szokott beteg lenni, és ez most annyira nehéz”. Majd széttelefonálta magát, több orvost, sőt mentőst feltartva, és azt kérdezgette, hogy mit csináljon, mert azt sem tudja, kihez tartozik, és ő most beteg. A mentős, aki természetesen elmondta neki, hogy a saját háziorvosát kellene először tájékoztatni az állapotáról, még vissza is hívta, miután letette a kagylót, hogy türelmesen elmagyarázza, miért is nem tudnak most Osváth bajával érdemben foglalkozni, és megerősítse a beteget arról, hogy hallotta a hangján, nagyobb baja nincs, és ezek fényében mi a teendő.

Persze Zsoltikának ez sem volt elég, a videó végén levonta a konklúziót, és azt mondta, hogy a rengeteg szakember között csak egy takarítónő volt képes segíteni neki. Sőt Osváth Zsolt rájött, hogy valószínűleg túlterheltek azok, akik a pandémia idején az emberek életéért küzdenek.

Zsolt, erre még azelőtt rájöhettél volna, hogy feltartasz több, a munkáját tisztességesen végző szakembert egy olyan egyszerűen kideríthető dologgal, mint hogy nem tudod, ki a háziorvosod.

De térjünk vissza arra a kérdésre, hogy mégis miért dönt úgy valaki, hogy a saját szerencsétlenkedéseiből lejáratóvideót készít?

Több ötletem is van. Az egyik, hogy ez nagyon is tudatosan megrendezett videó volt, amelynek célja a magyar egészségügy és az ott dolgozók lejáratása. És ez kinek állhat az érdekében? Csak nem a baloldalnak? Csak nem Gyurcsány Ferencnek? Aki pár hete Osváthnál járt, és akivel az nyíltan szimpatizál. A „rejtett” politikai üzenet pedig tökéletesen eljut így a fiatalokhoz, hiszen Zsolt követőinek nagy része közülük kerül ki, azt pedig már szinte mindannyian tudjuk, hogy Fletó nagyon igyekszik az új generáció szemében „jó fej” politikusnak tűnni.

A másik verzió az, hogy Osváth annyira sötét, hogy fogalma sincs arról, mi az a felelősség. Fogalma sincs arról, hogy NINCS mentség arra – bármilyen defektes személyes sértettség is dúl benne –, hogy megtámad olyan embereket, akik éppen mások életéért küzdenek. NINCS mentség arra, hogy fiatalokat uszít orvosok, szakemberek ellen egy borzasztóan kiélezett helyzetben.

A harmadik verzió pedig, hogy Osváth oly mértékben énközpontú, hogy sem a felelősség, sem a mögöttes politikai tartalom, sem a tények nem érdeklik, ha ő hisztis, magas a testhőmérséklete, akkor azonnali gondoskodást követel, helyzettől függetlenül. Mindezt pedig a legtermészetesebb módon tálalja. Ha esetleg ez állhat a kritikán aluli tartalom közzététele mögött, akkor pedig lehet, hogy Zsoltnak nemcsak háziorvost, de pszichológust is kellene keresnie.

Fontos, nem csak Zsoltnak

A https://koronavirus.gov.hu/ oldalon minden információ megtalálható a járvánnyal kapcsolatban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére