Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Momentum szerint a kirekesztő, etnikai nacionalizmus kisajátítja a válogatott sikereit

Ányos Miklós

2021.06.16. 08:00

Ezt írják az álomgyilkosok a magyar futball reformjáról szóló programjukban.

 

A NOlimpia mozgalomból keletkezett Momentum most a magyar futballt akarja megreformálni. Írtak is egy programot a Gyurcsány Ferenc 2006-os programjával megegyező „Új Magyarország-terv” néven, ennek része „labdarúgás-politikai” programjuk. Az iromány szerint

az elmúlt tíz évben a magyar futball nem volt képes rendszerszinten javítani a társadalmi mobilitást a sporton keresztül.”

Valóban borzasztó, hogy a magyar futball a körülmények és az eredmények javítására koncentrált, és nem a társadalmi mobilitásra. Még azért sokan emlékszünk a gazos, leromlott sportlétesítményekre, a Kisteleki-féle MLSZ-re vagy a 2007-es botrányos Eb-pályázatra, a le sem sz*rt, több ezer oldalas pályázati szakanyagokra. Szóval, talán volt hátrány, amit le kellett dolgozni.

Aztán van benne ilyen is:

A futball népszerűsége és láthatósága miatt hozzájárulhat a hátrányos megkülönböztetés és rasszizmus elleni küzdelemhez, és pozitív társadalmi üzenetek széles közönség által elérhető csatornája lehet.”

Mire is használhatnánk a legnépszerűbb csapatsportot, ha nem erre? A Momentum társadalmi üzeneteit már jól ismerjük: lámpavasazás, nyuggerezés, vidékizés, újságírók fenyegetése.

Egyébként a végtelennek tűnő, helyesírási hibáktól hemzsegő, unalmas szociológiai ömlengésben (a szüntelen orbánozás mellett) azért lehet találni az SZDSZ-t idéző kinyilatkoztatásokat is:

...az etnikai, kirekesztő nacionalizmus sokszor sajátítja ki a magyar válogatott nemzetközi sikereit, azonban a labdarúgás természeténél fogva befogadó és integráló, legalapvetőbb értékei az esélyegyenlőség és a sokszínűség.”

Azért a szögletzászlókat még ne cseréljétek le, Bandi!

A Momentum elnöke azt is közölte, hogy ezt a programot szakemberek írták, az egyiküket be is mutatta:

A borítóképen is látható szimpatikus fiatalember az a Vadász Gábor momentumos képviselő, aki a 2019-es önkormányzati választáson elindult a XII. kerületben, tavaly pedig a Balatonnál kampányolt egy piacon, ahol kijelentette, hogy ő nem közszereplő.

Azóta egyébként a hegyvidéki képviselő-testületbe is bekerült.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére