Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A moszkvai bravúr után Fehérváron nyerne rangadót a Ferencváros

Horváth Tamás

2019.10.26. 08:58

Az NB I. 10. fordulójának beharangozója.

Olyan, mintha csak tegnap kezdődött volna az OTP Bank Liga 2019/2020-as kiírása, holott a helyzet az, hogy a mostani hétvégén már a 10. fordulót rendezik az NB I-ben.

A mögöttünk hagyott játékhetek alatt azért többé-kevésbé érvényesült a papírforma, a Mezőkövesdet (felfelé lóg ki) és a Kispestet (lefelé lóg ki) leszámítva nagyjából a játékoskeret értékének megfelelően szerepelnek a klubok.

Vidi – Ferencváros

A bajnoki címvédő Ferencváros annak ellenére második a tabellán, hogy a mezőny zöménél egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, s ha a hétvége slágermérkőzését megnyeri a Fehérvár ellen, pontszámban beéri a listavezetőt.

Azonban több okból kifolyólag sem lesz egyszerű dolga a Fradinak.

Egyrészt a zöld-fehérek csütörtökön még Moszkvában játszottak fergeteges Európa-liga-mérkőzést – 1-0-ra verték a CSZKA csapatát.

Vajon ezúttal a Fradi vagy a Vidi jön ki jobban a két csapat összecsapásából? | Fotó: MTI

Másrészt a Ferencvárosnak eddig nemigen ízlik a kettős terhelés, a bajnokságban az elmúlt három mérkőzésen finoman szólva is csikorogtak a fogaskerekek – csak a szerencsének köszönhető, hogy a Fradi így is 7 ponttal jött ki ebből a periódusból.

Végül, de nem utolsósorban, a hazai pálya előnye és a tavalyi bajnokság kimenetele miatt érzett revansvágy is a Videoton mellett szól, a Fejér megyeiek – vélhetően – közel telt ház előtt tarthatják otthon a három pontot.

Mezőkövesd – Debrecen

Nem kell azonban vasárnapig várnia annak, aki NB I-re vágyik, hiszen a 10. forduló már szombaton fél 3-kor kezdetét veszi: az erőn felül szereplő, a dobogó harmadik fokán álló Mezőkövesd az évek óta stabil középcsapatnak számító Debrecent fogadja. A matyók eddig főként idegenben remekeltek (4 meccsen 4 győzelem), de a múlt heti, Vidi elleni hazai 0-0 azért előrevetíti, hogy a debrecenieknek sem lesz könnyű dolguk Mezőkövesden.

Újpest – Zalaegerszeg

A többi találkozó a már megszokott időpontban, szombaton 17 órakor kezdődik. Külön kiemelendő közülük a Zalaegerszeg újpesti (egész pontosan angyalföldi – az Újpest ideiglenesen a Vasas stadionjában játssza a hazai meccseit) vendégjátéka. A ZTE szurkolói baráti viszonyt ápolnak a fradistákkal, így minden bizonnyal zöld-fehér arcok is feltűnnek majd az új Illovszky Rudolf Stadion vendégszektorában.

Jól játszott, de kikapott az Újpest az október 19-i derbin – a ZTE ellen lehet javítani | Fotó: MTI

A pályán is nagy harc várható, az Újpestnek el kellene kezdenie gyűjtögetni a pontokat, ha biztonságos távolságra szeretné magát tudni a kiesőzónától – ez az újonc Zalaegerszegre hatványozottan igaz.

Kispest – Kaposvár

A másik, szombaton pályára lépő fővárosi csapat, a Kispest is „hazai” környezetben (a kispestiek ideiglenesen az MTK-stadionban játsszák a hazai meccseiket) mérkőzik meg aktuális ellenfelével, amely nem más, mint a Kaposvár. A Somogy megyeiek – a ZTE-hez hasonlóan – idén jutottak fel az NB I-be, s bár két skalpot már sikerült begyűjteniük, ehhez társul hét vereség is, így a Kaposvár a 10. fordulót megelőzően utolsó helyen áll a tabellán.

A Kispest sem úgy kezdte a bajnokságot, ahogy azt a szurkolói elvárták volna, a piros-feketék az 5. fordulóban szereztek először pontot – igaz, akkor egyszerre hármat is, az Újpest vendégeként győztek 3-2-re. Azóta 4 meccsen 7 pont a Kispest mérlege, a Kaposvár ellen úgy kellene a győzelem, mint egy falat kenyér.

Paks – Diósgyőr

Mondhatni kiesési rangadót rendeznek Pakson, a tabella 9. helyén tanyázó atomvárosiak a 11., már kieső helyen álló, az elmúlt években mindig épphogy bennmaradt Diósgyőrt fogadják. Egyik alakulat sincs jó formában, a paksiak az elmúlt 4 meccsükön 3, míg a miskolciak 4 pontot gyűjtöttek. Nagy csata várható, vélhetően inkább a taktikai küzdelem fog dominálni, sem mint a támadófutball.

Kisvárda – Felcsút

A dobogótól mindössze 2 pontra lévő Felcsút Kisvárdára látogat, de nem lesz könnyű dolga, ugyanis a piros-fehérek remekül kezdték az idényt, s egy 4 meccses nyeretlenségi sorozatot követően a múlt hétvégén visszataláltak a győzelem útjára – a Kaposvárt verték meg idegenben 2-0-ra. A Puskás Akadémia a játékoskeretének értéke alapján reális eséllyel pályázik a dobogó harmadik fokára, ehhez azonban az ilyen meccseket nyerniük kell.

Az NB I. 10. fordulójának menetrendje:

  • október 26. 14.30: Mezőkövesd – Debrecen (TV: M4)
  • október 26. 17.00: Újpest – Zalaegerszeg (TV: M4)
  • október 26. 17.00: Kispest – Kaposvár
  • október 26. 17.00: Paks – Diósgyőr
  • október 26. 17.00: Kisvárda – Felcsút
  • október 27. 17.15: Vidi – Ferencváros (TV: M4)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére