Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csányi Sándor kevesli a nézõket az NB1-ben

888.hu

2016.05.06. 16:38

A Magyar Labdarúgó Szövetség pénteken Telkiben tartotta meg éves rendes közgyűlését. Csányi Sándor, a szövetség elnöke kiemelte: több területen sikeres évet zárt az MLSz, vannak ugyanakkor akadnak kevésbé eredményes területek. Utóbbiak közé tartozik az élvonalbeli mérkőzések nézőszáma, és az utánpótlásképzés hatékonysága, az utánpótlásban elért eredmények.

"Nézőszám területén mielőbb előrébb kell lépni, ez a labdarúgás szereplőinek közös felelőssége és feladata, az alapját pedig részben az összehangolt marketing munka jelentheti. Megpróbálunk összerakni egy akciótervet, ami több nézőt vonzhat be a stadionokba."

Csányi Sándor, elismerte, hogy a szurkolói kártya nem állta ki az idő próbáját, de míg a kártyáról az MLSZ le tud mondani, a jegyvásárlók személyi azonosításáról nem lehet lemondani.

A másik lemaradó terület az utánpótlásképzés. Már a 8-14 évesek képzésével jelentős problémák vannak, ami nehezíti a klubok és akadémiák későbbi munkáját. A cél ezért a 8-14 évesek képzésének megerősítése, amiben az egyik fontos lépés a Grassroots C licenc bevezetése, illetve a legfiatalabbakkal foglalkozó szakemberek képzése lehet.

"Az A-válogatott Eb-kvalifikációja ugyanakkor nagyon szép eredmény, a cél az, hogy egyre többször sikerüljön kiharcolni a világversenyeken való szereplést. Ami pedig a jövő hónapban kezdődő Eb-t illeti: a legfontosabb a tisztes helytállás, hogy válogatottunk pariban legyen ellenfeleivel."

- fogalmazott Csányi Sándor.

Az MLSZ pénzügyeiről szólva az elnök örömel jelentette, hogy tavaly rekordösszegű TAO-támogatás, mintegy 43 milliárd forint érkezett a sportágba. Az elmúlt öt évben a TAO-pénzeknek köszönhetően a szövetség 12 milliárd forintot fordított az amatőrklubok díjcsökkentésére, ami a csapatok és játékosok számának növekedésében is érezteti hatását.

Csányi Sándor összefoglalójában elhangzott: a nemzeti stadionfejlesztési programban 20 stadion épül, vagy újul meg, 8+1 kiemelt stadionépítési projekt fut jelenleg. Az MLSZ pályaépítési programjában 2011 óta az új, vagy felújított pályák száma meghaladja az 1500-at.

Az élvonalbeli bajnokság kapcsán az MLSZ elnöke kiemelte: biztató eredmény, hogy jelentősen nőtt az utánpótláskorú játékosok száma, és csökkent a légiósok száma a csapatoknál, de még mindig van tere az előrelépésnek, mert továbbra sincs annyi fiatal labdarúgó a profi osztályokban, mint amennyire szükség lenne.

(Forrás: MLSZ)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére