Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gólgazdagra sikeredett a magyar bajnokság harmadik fordulója

Horváth Tamás

2019.08.17. 21:29

Először rendeztek teljes fordulót a labdarúgó NB I. 2019/2020-as kiírásában.

Két hét késéssel ugyan, de a címvédő Ferencvárosnak is elkezdődött az NB I. idei szezonja. A zöld-fehérek az első és a második fordulóban a nemzetközi kupaszereplésre hivatkozva kértek és kaptak halasztást. A Fradi meccse mellett további öt mérkőzést rendeztek szombaton. Lássuk az eredményeket!

Debrecen – Zalaegerszeg 3-2

Gyors gólváltással kezdődött a Debrecen és az újonc Zalaegerszeg összecsapása. Trujics már a 3. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak, de Bedi szűk negyedórával később egyenlíteni tudott. Sokáig azonban nem örülhettek a zalaiak, Szécsi góljával a 25. percben újfent a Lokinál volt az előny. A második félidőben a korábban az Újpestben és a Vidiben is megforduló Nikola Mitrovics egalizált, de két perccel később Garba találatával visszavette a vezetést a Debrecen. A 80. percben Mitrovics büntetőt hibázott, így maradt a 3-2. A Debrecen továbbra is százszázalékos, a ZTE pedig 0 ponttal áll a tabellán.

Ferencváros – Kaposvár 1-0

Az idei szezonban először lépett pályára bajnoki mérkőzésen az Európa-ligától egy párharcra lévő Ferencváros. A címvédő az újonc Kaposvárt fogadta a Groupama Arénában, s rossz vendéglátó módjára már a 7. percben megszerezte a vezetést Zsubkov találatával. A Fradi játékoskerete hiába a hatszorosa a Kaposvárénak, a somogyiak jól tartották magukat, így végül csak egy góllal kaptak ki a bajnoki címvédő otthonában.

Kispest – Kisvárda 1-3

Nagy port kavart, hogy az olasz Lanzafame a hét közben visszatért Kispestre (az erről szóló cikkünket IDE kattintva lehet elolvasni), a kispestiek a gólerős csatárral megerősödve joggal reménykedhettek benne, hogy a harmadik bajnokijukon megszerzik az első pontjukat, pontjaikat. A vendég Kisvárda azonban nem asszisztált a kispesti futballünnephez, sőt, Ene és Lucas góljával kétgólos előnyre tett szert. A meccs végén N'Gog szépíteni tudott, de pár perccel később ismét Várda-gólt láthatott a közönség (Grozav talált be), így a vendégek 3-1-es győzelmet arattak a Hidegkuti Nándor Stadionban.

A fehér mezes debreceniek gólgazdag mérkőzésen múlták felül a Zalaegerszeget | Fotó: MTI

Mezőkövesd – Felcsút 1-0

A két fordulót követően 6 ponttal álló Mezőkövesd a 3 pontos Felcsútot fogadta. A kék-sárga csapatok rangadóját Cseri 46. percben szerzett góljával a hazaiak nyerték, ami azt jelenti, hogy a Mezőkövesd továbbra is százszázalékos. Igaz, a papíron nehezebb ellenfelekkel majd csak ezután mérkőznek meg a matyók.

Fehérvár – Diósgyőr 5-1

Országos egyesnek ígérkezett a Diósgyőr fehérvári vendégjátéka. A mérkőzés első percében azonban kellemetlen meglepetés érte a piros-kékeket, Prosser góljával a miskolciak kerültek előnybe. Sokáig nem kellett várni a fehérvári válaszra, bő tíz perccel később az ex-diósgyőri Elek Ákos egyenlített. A találkozó kimenetelét nagyban befolyásolta, hogy Brkovics a 42. percben megkapta a második sárgáját, emberelőnybe került a Vidi. A fordulást követően nem volt kérdés, hogy melyik csapat gyűjti be a három pontot, a fehérváriak részéről Futács mellett Juhász és Hodzic (2x) is betalált, kialakítva az 5-1-es végeredményt.

Újpest – Paks 1-1

Újpesten mostanában minden a címerügyről szól (a IV. kerületi polgármesterrel készített interjúnkat IDE kattintva tudjátok elolvasni), a bajnoki mérkőzések hangulatát is nagyban ez határozza meg. Nem volt ez másként az Illovszky Rudolf Stadionban rendezett Újpest-Paks összecsapáson sem. Ami a játékot illeti, az első félidő meglehetősen gyenge színvonalú volt, a második félidőben azonban megélénkült a mérkőzés. Pajovic hibáját Könyves használta ki az 58. percben – megszerezve ezzel a vezetést a Paksnak. Ezt követően magasabb fokozatra kapcsolt az Újpest, s tíz perccel később Sankovic fejesét követően újfent döntetlenre állt a meccs. A hátralévő időben a lilák eldönthették volna a találkozót, de fontos pillanatokban hibáztak, így maradt az 1-1.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére