Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hétfőn tárgyalja az UEFA a Honvéd óvását

Pörge Béla

2019.08.02. 20:36

A jövő hét elején dől el, hogy mi lesz a következménye a románok minősíthetetlen viselkedésének.

Mint ismert, a Honvéd botrányos körülmények között, két 0–0 után tizenegyesekkel esett ki az Európa-ligából a román Universitatea Craiova ellen. A romániai visszavágón a 119. percben a román szurkolók petárdát dobtak a pályára, emiatt fél órát állt a játék.

A szabályok lehetőséget adtak volna a találkozó lefújására (ez a Honvéd 3–0-s győzelmét jelentette volna), azonban

a játékvezetők nem merték lefújni a meccset, mert a román csendőrök nem tudták garantálni, hogy a húszezer felbőszült román nem fog a pályára rohanni.

A román szurkolók az egész meccsen gyalázták a magyarokat, trianonoztak, rasszista megjegyzéseket tettek és köpködtek. Egyes beszámolók szerint a román biztonságiak kifejezetten hergelték is a kispesti stábot.

Az UEFA ellenőrei a – szabályoktól eltérően – a pályán vitatták meg a helyzetet, végül a folytatás mellett döntöttek. A tizenegyeseket a románok lőtték jobban, így a pályán a Craiova jutott tovább. A Honvéd megóvta a meccset, az UEFA pedig pénteken este bejelentette, hogy hétfőn fogja tárgyalni a mérkőzésen történteket.

Magyar szempontból a legjobb eset az lenne, ha a meccset a Honvéd javára írnák jóvá (így a Honvéd kerülne az El harmadik fordulójába), ezenkívül a Craiova kizárása, zár tkapus büntetés és pénzbírság is várhat a románokra.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére