Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Két csapatnak formalitás, a Honvédnak éles lehet a visszavágó az El-ben

Pörge Béla

2019.07.18. 14:28

A MOL Fehérvár kiesése a csodánál is nagyobb csoda lenne, a Debrecen számára sem okozhat gondot a továbbjutás, a Honvédnak viszont figyelnie kell Vilniusban.

Csütörtökön kerül sor a magyar csapatok visszavágójára az El-ben: a remek kezdés után viszonylag kevés izgalom maradt, de a Honvéd még elszórakozhatja a továbbjutást, ahogy az első meccs utolsó pár percét már elszórakozta a csapat. A felvidéki magyarság csapata, a DAC nehéz helyzetben van, továbbjutása meglepetés lenne.

Szerdán – ahogyan arról beszámoltunk – a Ferencváros továbbjutott a BL-ben, így ha ma is sikerrel járnak a csapataink, akkor hibátlanul kezdenénk a nemzetközi kupaporondon, amire rég volt már példa.

Elsőként a Honvéd lép pályára, a kispestiek 19:00-kor kezdenek Vilniusban a Zalgiris ellen. Mint ismert, az első meccsen a Honvéd 3–1-re győzött, de úgy, hogy már 3–0-ra is vezetett, ekkor tizenegyest végezhetett el. Részletesebben itt olvashattok a találkozóról, a lényeg, hogy az utolsó percben szerzett góllal a litvánoknak még van esélyük továbbjutni. A kispestiek számára kulcsfontosságú, hogy gólt szerezzenek, hiszen egy gól azt jelentené, hogy a hosszabbításhoz hármat, a kieséshez négy gólt kellene kapniuk – erre azért nagy esély nincs, de egy 2–0 a Zalgiris javára reális és veszélyes forgatókönyv lehet. Az oddsok egyértelműek: 1,2 körüli a szorzó a Honvéd továbbjutására.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Szintén hétkor kezd a Dunaszerdahely, szintén idegenben, Krakkóban. A párharc esélyese a Cracovia, főleg a dunaszerdahelyi 1–1 után, de egyáltalán nem lefutott még a dolog, újabb csodát vihetne végbe a DAC a bajnoki ezüst után. Érdekesség a párharccal kapcsolatban a Szerencsejáték Zrt. felháborító gyakorlata, melyre Facebookon már felhívtam a figyelmet: a Tippmix fogadási listájában Dunaszerdahely szlovákul, Krakkó viszont magyarul szerepel (ugyanez a felállás a Levszki Szófia–Rózsahegy párharcnál is). Ehhez hasonló szörnyűség a szocializmusban vált szokássá, erről ebben a cikkünkben olvashattok részletesebben.

Este nyolckor kezd a másik két magyar csapat, ám ezeken a meccseken szinte csak formalitás lesz a visszavágó.

A MOL Fehérvár 5–1-re nyert az első mérkőzésen Montenegróban, innen kiesni hazai pályán (azaz „hazai pályán”, a meccs Felcsúton lesz) hihetetlen nagy csoda lenne, de ettől nem kell tartani. Hogy a kettős győzelem meglesz-e, az a játékosok motiváltságán múlik, valamint azon, hogy mennyire lesz tartalékos a csapat a visszavágón.

Ennél kicsit azért nehezebb dolga lesz a Debrecennek, de szintén komoly meglepetés lenne, ha nem a magyar csapat jutna tovább. A Loki otthon 3–0-ra győzte le az albán Kukesit, a visszavágón ezt az előny kellene megőrizni. Ha gólt szerez a Debrecen, akkor a Kukesinek már ötöt kellene lőnie, így azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a DVSC egy góllal eldöntené a párharcot, de valljuk be, amúgy is nagy meglepetés lenne a Loki kiesése.

Fotó: MTI

Továbbjutás esetén a Honvéd a Sabail–Craiova párharc nyertesével játszik. Az első meccsen 3–2-re nyert a román csapat Azerbajdzsánban, így vélhetően az Uni Craiova vár majd a kispestiekre, kemény menet lesz. A Debrecen ennél még nehezebb helyzetben van, ha továbbjut a Loki, akkor a Torinóval találkozik. Eredetileg egyébként az AS Róma várt volna a debreceniekre, ám az UEFA kizárta a nemzetközi kupákból az AC Milant, így egy hellyel előrébb lépett a Róma, és nem kell selejtezőt játszania a sztárcsapatnak, helyettük ugrik be a Torino. A Torino ugyan nem sztárcsapat, ráadásul csak beugrik a nemzetközi kupaporondra, de így sem a Debrecen lesz az esélyes...

A MOL Fehérvár dolga a következő körben is könnyebb lesz, a fehérváriak vagy az izlandi Breidablik, vagy a liechtensteini Vaduz ellen játszanak majd (ott az első meccs 0–0 lett). Bár a Vaduzról lehetnek rossz emlékeink – főleg az újpestieknek –, a Vidi mindkét csapat ellen esélyesnek számít. A DAC egy esetleg továbbjutás után már tényleg nem lesz esélyes, akkor a görög Atromitos várna a felvidékiekre.

A mérkőzések közül a Duna World a Fehérvár találkozóját közvetíti, míg az M4 a Kukesi és a Debrecen összecsapását adja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére