Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyar játékosnak is szoríthatunk ma este a Bajnokok Ligájában

Horváth Tamás

2020.02.19. 09:40

A Tottenham – Lipcse BL-nyolcaddöntő odavágóján minden bizonnyal Gulácsi Péter fogja védeni a vendégek kapuját.

Nincs megállás a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Azok után, hogy tegnap este két mérkőzést rendeztek (Atletico Madrid – Liverpool 1-0; Dortmund – PSG 2-1) a legrangosabb európai kupasorozatban, ma újabb két találkozóval folytatódnak a nyolcaddöntők.

Ráadásul ezúttal magyar játékosért is szoríthatunk, ugyanis a Tottenham otthonában pályára lépő Lipcse kapuját minden bizonnyal a magyar válogatott hálóőre, Gulácsi Péter fogja védeni.

A lipcseiek Gulácsi mellett még egy magyar játékost, a védő Orbán Willit is foglalkoztatják, ő azonban sérülés miatt nem lehet ott a ma esti összecsapáson.

Természetesen a magyar labdarúgók miatt kiemelt figyelemmel követem a Red Bull által felvásárolt Lipcse és Salzburg (Szoboszlai Dominik az osztrák klub játékosa) mérkőzéseit, de az elüzletiesedett, modern foci ellenzőjeként nem tudok tiszta szívből szorítani ennek a két csapatnak.

Gulácsi Péter, Lipcse kapusa tisztáz a Bayern München és az RB Leipzig 2020. február 9-i mérkőzésén | Fotó: MTI

A Red Bull azt a szcenáriót követte mind Lipcsében, mind pedig Salzburgban, hogy felvásárolta a város egy-egy komoly hagyományokkal rendelkező klubját, s a névváltoztatáson túl a címert, valamint a csapat színeit is lecserélte.

Nem véletlen, hogy a rivális szurkolótáborok mindkét Red Bull-csapatot gyűlölik, undorító, ahogyan az osztrák energiaital-gyártó megfosztotta egyéniségüktől a kilóra megvett csapatokat.

Ettől függetlenül, ha kizárólag a játékospolitikáját nézzük a két klubnak, üdvözlendő, hogy igyekeznek a fiatalokra építeni. A szakmaiságot senki sem vitathatja el tőlük – nem véletlen, hogy a Lipcse ott van a BL legjobb 32 csapata között, a Salzburgot pedig csak egy hajszál választotta el a nyolcaddöntőtől (Szoboszlaiék az Európa-liga egyenes kieséses szakaszában folytathatják európai hadjáratukat).

Egy szó, mint száz, ha másért nem, a magyar játékosok miatt érdemes figyelemmel követni a Lipcse és a Salzburg szereplését, a nemzeti válogatott is profitálhat abból, ha Gulácsi Péter, Orbán Willi, valamint Szoboszlai Dominik magas színvonalú nemzetközi összecsapásokon lép pályára.

A Tottenham – Lipcse találkozó mellett a két outsider párharcának első felvonását, a Valencia – Atalanta mérkőzést is ma este rendezik. Mindkét összecsapás 21 órakor kezdődik, a Tottenham – Lipcsét az M4 Sport, a Valencia – Atalantát pedig a Spíler2 TV közvetíti.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére