Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Milák kétszer is a pillangó trónjára ülhetett Budapesten

Jánosy Károly

2021.05.23. 20:40

A budapesti vizes Európa-bajnokság zárónapján Milák Kristóf a 200 után a 100 méteres pillangó úszást is megnyerte. Burián Katalin 200 háton lett bronzérmes, Kapás Boglárka 400 gyorson lett harmadik, míg 400 vegyesen a háromszoros Európa-bajnok Verrasztó Dávidnak ezúttal a negyedik hely jutott. A magyar csapat 5 arany-, 4 ezüst-, és 6 bronzéremmel zárta a viadalt.

A sikerek kissé elbizakodottá teszik a hétköznapi szurkolót. Márpedig sikerekben nem volt hiány ezen az Eb-n, hiszen a vasárnapi döntőkig már négy aranyérmet szerzett a magyar csapat. Nem csoda, hogy már-már a fejünkbe szállt a dicsőség és újabb két aranyérem megszerzését sem tartottuk lehetetlennek. A sportban azonban nem mindig válnak valóra az előre megírt forgatókönyvek, sőt, az az igazán jó ebben a „műfajban”, hogy meglepetések, váratlan drámák születhetnek.

Milák Kristóf esetében azonban szinte egyetlen betű eltérés sem volt az általunk elképzelt forgatókönyvhöz képest. Annál is inkább, mert korábban,

a középdöntőben is látszott, hogy a Honvéd versenyzőjét a 200 méter pillangó után 100 méteren sem lehet megverni.

Ha valaki egy sikeres, jó idővel letudott középdöntő után azon bosszankodik, hogy rosszul ért falat, annak tényleg csak az óra lehet csak az igazi ellenfél. Úgy is lett: Milák a 100 pillangó döntőjében tanítani való versenyzéssel (50.18 másodperccel) nyert – Eb-, és ob-csúccsal – újabb aranyat. Az előző nap 50 pillangón győztes Szabó Szebasztian csak a táv első felében tudott lépést tartani a többiekkel, a második 50-re elfogyott az ereje és 8. lett.

„Nagyon felkészültem, hogy most ne tudjanak megszívatni a falak, oda- és visszafelé is jól jöttem. Bevallom őszintén, most a 100 pillangó előtt semmi versenyhangulatot nem éreztem, úgy voltam, hogy odamegyek, aztán leúszom. Sokat kivett belőlem az elmúlt egy hét, de erre készültem, ehhez értek, most ezt meg is csináltam”

– nyilatkozta Milák Kristóf az M4 Sportnak, és hozzátette „már csak egy ember van előtte”, s ezzel nyilván a világcsúcstartó amerikai Caeleb Dresselre gondolt, akivel néhány hét múlva, a tokiói olimpián találkozhat.

Az a bizonyos szurkolók által remélt forgatókönyvbe a 400 vegyes során csúszott hiba. A számban hét éve – Európában – egyeduralkodó Verrasztó Dávid ezúttal a dobogóra sem ért fel, hárman is jobbak voltak nála, megérdemelten szerezte meg a győzelmet az orosz Ilja Borogyin. Bernek Péter a 6. helyen végzett.

„Azért nem panaszkodhatok, nagyon jó időkkel úsztak jobbat nálam. Megyek tovább, szeretném Tokióban megmutatni, hogy mire vagyok képes 33 évesen – mondta Verrasztó.

Az úszás barátai sem panaszkodhatnak, hiszen szép terméssel zártuk az Eb-t. A női 200 méter háton Burián Katalin, 400 gyorson pedig Kapás Boglárka bronzérmes lett. A magyar csapat 5 arannyal, 4 ezüsttel és 6 bronzzal zárta a budapesti vizes Európa-bajnokságot

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére