Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több rangadó is lesz az NB I-ben, Böde pedig ismét a Fradi ellen játszhat

Pörge Béla

2019.09.14. 08:58

Két hét szünet után folytatódik a labdarúgó NB I.

A hatodik fordulóban minden mérkőzést szombaton rendeznek, és mindenki pályára is lép. Öt meccs már 17:00-kor elkezdődik, egy pedig 19:30-kor.

Igazi alsóházi rangadó lesz a Diósgyőr–ZTE. A hazaiak jelenleg az utolsó helyen állnak, de egy pont választja el őket a nyolcadik Zetétől, igaz, a zalaiak eggyel kevesebb meccset játszottak. A DVTK-nak az ilyen meccseket meg kell nyernie a bennmaradáshoz, de ugyanez igaz a ZTE-re is, parázs mérkőzés várható. Hazai pályán talán esélyesebb a Diósgyőr, de nem fogadnék rájuk.

Pár évvel ezelőtt valami Magyar Kupa előselejtezőben fordulhatott volna elő ez a párosítás, de a dolgok úgy alakultak, hogy most az NB I-ben kerülhet sor a Kisvárda–Mezőkövesd találkozóra. A Kisvárda eddig egész jól áll, bár az élmezőny csapataitól tükörsimán kikapott, a Honvédot és az Újpestet is legyőzte, így egészen messze van a kieső helyektől, sőt, majdnem dobogós a szabolcsi kis csapat. A Mezőkövesd megdöbbentően jól kezdett, az előző fordulóban kapott ki először (otthon a Pakstól), és így jelenleg a második. A játékosállomány alapján is a vendégek az esélyesebbek, de nem lesz sima meccs várhatóan.

A Felcsút–Kaposvár párosítás NB I-es mivoltát is nehéz lenne megmagyarázni annak, aki mondjuk 2000-ben hibernálta magát, de ilyen is van. A Kaposvár megjárta a poklot a legutóbbi NB I-es idénye óta, azonban két év alatt két osztályt feljebb lépve az első osztályban találhatta magát, ahol négy fordulón át nem tudott nyerni. Az előző körben meglepetésre a somogyiak megverték a Debrecent idegenben, de így is a kiesés ellen küzdenek. A Felcsút kifejezetten hektikusan teljesít, simán verte az Újpestet és a Fradit, de kikapott kétszer, az előző fordulóban pedig Zalaegerszegen ikszelt. Inkább a felcsútiak az esélyesek, de ez sem az a meccs, amire érdemes fogadni.

Két nagyobb érdeklődésre számot tartó, igazi rangadó is lesz szombat délután az NB I-ben.

A Honvéd fogadja a MOL Fehérvárt, ez két éve bajnoki döntő volt, most nagyon sima vendéggyőzelem a papírforma, de a kispestiek az előző fordulóban már magukra találtak valamelyest. A kereteket elnézve meglepetés lenne, ha nem nyerne a Vidi, de a Honvéd hagyományosan jó a Vidi ellen (még ha nem is mindig). Ennél is nagyobb rangadó lesz az Újpest–Debrecen, ami az előző években rendre a dobogóról döntő párosítás volt. A lilák nagyon rosszul kezdték a bajnokságot, míg a Loki nagyon jól, de a Kaposvár elleni fiaskójuk mutatja, hogy azért nem verhetetlenek. Érdekes találkozó lesz, esélyesebb a Loki, de hazai pályán (albérletben) nem írható le az Újpest.

Estére marad a Paks–FTC, ami Böde Dániel miatt lehet érdekes. Böde Pakson lett ismert és elismert focista, sőt, gólkirály is, majd onnan a Fradihoz igazolt, ahol hosszú évekig volt közönségkedvenc. Most visszatért Paksra, kérdés, hogy mennyire örülhet majd a találkozó végén. Benne van ebben bármi, de nyilván a jóval gazdagabb és jobban támogatott Ferencváros az esélyesebb.

Öt forduló után a MOL Fehérvár vezeti a bajnokságot 15 ponttal, hibátlanul. A Mezőkövesd 12, a Debrecen és a Kisvárda kilenc ponttal követi az egykori Videotont, míg a sort a 3-3 pontos Honvéd és Diósgyőr zárja, de ennyi pontja van a Kaposvárnak is. A Ferencváros kettővel, a ZTE és a Debrecen eggyel kevesebb meccset játszott, mint a többiek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére