Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tokió – Ausztrália is tervezi olimpikonok beoltását

888.hu

2021.01.28. 06:45

Ausztrália azt tervezi, hogy a koronavírus-járvány ellen beoltatja a tokiói nyári olimpiára készülő sportolóit – jelentette be csütörtökön Richard Colbeck sportminiszter.

Jelezte, hogy megkapták az illetékesek ajánlását, miszerint

az oltási tervbe beleférnek az olimpikonok, még a tervezett utazások előtt.

Szerdán a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában tudatta, hogy a szervezet

örömmel fogadta a hírt, hogy a magyar kormány nyitottságot mutat az olimpiai játékokon részt vevők mihamarabbi védőoltására vonatkozó kérésre”.

Az Izraeli Olimpiai Bizottság azt közölte, hogy a tokiói játékokra készülő versenyzőik májusig megkapják a vakcinákat. Dániában április és július között körülbelül 150 sportoló és 200 sportvezető kapja meg az oltást. A Belga Olimpiai Bizottság 400–500 adag oltóanyagot kért kormányától az olimpiára utazó sportolók és a kíséret tagjai számára.

A Brit Olimpiai Bizottság ugyanakkor azt jelezte, hogy még nem került szóba a sportolók beoltása, mert továbbra is azt tartják elsődlegesnek, hogy „a kiszolgáltatott, idős személyek, illetve a járvány elleni védekezés frontvonalában dolgozók” megszerezzék a védettséget.

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke korábban kijelentette, hogy bár a résztvevőket ösztönzik az oltásra, az nem lesz kötelező.

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke kijelentette, hogy ellenzi a kötelező oltások koncepcióját, és nem tetszik neki az az elképzelés, hogy a sportolók elsőbbséget élvezzenek a kiszolgáltatott emberekkel, illetve a védekezésben részt vevőkkel szemben.

A koronavírus-járvány miatt tavaly nyárról elhalasztott olimpia a tervek szerint július 23-ától augusztus 8-áig, a paralimpia pedig augusztus 24-étől szeptember 5-éig tart.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére