Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Továbbjutási esélyek vagy az utolsó hely elkerülése – vízválasztó meccs előtt a Fradi

Pörge Béla

2019.11.07. 15:18

Csütörtök este a CSZKA Moszkva csapatát látja vendégül a Ferencváros az Európa-ligában.

Az Európa-liga H csoportjában vitézkedő Ferencváros a csoportkör féltávjánál négy ponttal rendelkezik: ez a harmadik helyre elég; az Espanyol és a Ludogorec mögött három, illetve két ponttal van lemaradva, viszont négy pont az előnye az utolsó CSZKA Moszkva előtt.

A Fradi csütörtökön a sereghajtót fogadja, egy győzelemmel pedig jó eséllyel továbbjutó helyen találná magát, vagy legalábbis a továbbjutás közvetlen közelében. Ugyanakkor ha kikap az FTC, akkor csak egy pontra lesz az utolsó helytől, igaz, a továbbjutás akkor sem lesz elérhetetlen, ám ahhoz már komoly bravúrokra lenne szükség az utolsó két fordulóban. A döntetlen egyértelműen a Fradinak jobb, bár a továbbjutáshoz abban az esetben is bravúr kellene, de a kisebb hátrány nagyobb esélyt jelent, ráadásul az utolsó helyet egy döntetlennel is szinte biztosan sikerül elkerülni.

Emlékezetes, hogy az előző fordulóban a magyar bajnok győzni tudott Moszkvában, így a CSZKA továbbra is nulla ponttal áll a csoportban. Ennek ellenére nem szabad leírni az oroszokat, sőt, a ma esti mérkőzés esélyese sem a Fradi lesz: a különböző sportfogadással foglalkozó oldalakon a vendégek győzelmére 2,2 körüli az odds, míg a hazai siker háromszoros pénzt is fizetne. A keretek értékével az előző forduló előtt már foglalkoztam (sokkal drágább játékosokat foglalkoztat a CSZKA), de mint akkor is láttuk, a pályán ez nem feltétlen számít.

A csoport másik meccsén az Espanyol látja vendégül a Ludogorecet: a spanyol bajnokságban kiesésre álló barcelonai klub idegenben nyerni tudott a bolgárok ellen, otthon is esélyesebb, de nem várható sima hazai győzelem. Amelyik csapat győzni tud, az szinte biztosan továbbjut a csoportból, bár matematikailag ma még nem dőlhet el a továbbjutás.

A kvartett mindkét találkozója 21:00-kor kezdődik, a Groupama Arénában rendezett Ferencváros–CSZKA Moszkva meccset élőben közvetíti a Sport 1.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére