Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

1,6 milliárd forinttal támogatja a kormány a Sick Kft. beruházását

888.hu - MTI

2020.10.30. 17:20

A beruházás 266 új munkahelyet teremt – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Kunszigeten.

A kormány 1,6 milliárd forinttal támogatja a Sick Kft. 8,2 milliárd forintos beruházását – jelentette be Szijjártó Péter pénteken Kunszigeten.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a magyar gazdaság és a Magyarországon működő vállalatok jól élnek a koronavírus-járvány hatására kialakult új világgazdasági korszak adta lehetőségekkel.

Magyarország a gazdasági kapacitások újraelosztásáért vívott globális verseny nyertesei közé fog tartozni

- emelte ki.

Ezt szolgálják Magyarországon az alacsony adók, a politikai stabilitás, az infrastruktúra fejlettsége, és az energiaköltségek féken tartása, valamint az, hogy Magyarország legalább két évvel előbbre jár az Európai Unió átlagánál a digitalizáció folyamatát tekintve – mondta Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter beszélt arról, hogy a Sick Kft. megrendelésének negyedeit adó autóipar új korszakba lép át, a negyedik ipari forradalom korát a digitalizáció, az automatizálás és a mesterséges intelligencia határozza meg.

A modern ipari automatizáció egyik legfontosabb alkotóelemei azok a szenzorok, melyeket a társaság is gyárt Kunszigeten

- emelte ki.

A német tulajdonú vállalatcsoport a világ kilenc országában rendelkezik gyártóegységgel. Szijjártó Péter elmondása szerint ma 6000 német tulajdonosi háttérrel rendelkező vállalat 300 ezer magyar embernek ad munkát, és a német beruházói közösség hozta Magyarországra a külföldi beruházások negyedét.

Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője a rendezvényen a térség meghatározó vállalataként jellemezte a Sick Kft.-t. Azt mondta:

a társaság – amely a beruházással új dimenzióba emelkedik – nagymértékben hozzájárul a térség fejlesztéséhez és a település élhetőségéhez.

Vidó Imre, a Sick Kft. ügyvezető igazgatója közölte: az átfogó fejlesztési és telephelybővítési programjuk a legnagyobb beruházás az 1995-ben alapított kunszigeti társaság életében.
Elmondta, hogy 2022 december végéig megduplázzák kapacitásukat, ennek érdekében telket vásároltak, a 9000 négyzetméteres gyártóterületüket 8000 négyzetméterrel növelik, két új épületet felhúzva. A beruházás több magas képzettséget igénylő mérnöki munkahelyet teremt – tette hozzá.

 

A cég elektronikusan leadott beszámolója szerint 2019-ben 589 dolgozót foglalkoztattak. A társaság árbevétele tavaly 31,5 milliárd forint fölött alakult, adózás előtti eredményük meghaladta a kétmilliárd forintot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére