Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldali fake news „sajtó” az Európai Bizottság vasárnapi döntéséről is hazudozik

888.hu

2022.09.20. 18:50

Két hazugságot egyszerre futtat a hazai ellenzéki média az Európai Bizottság vasárnapi, a jogállamisági kondicionalitásról szóló döntéséről – olvasható az Alapjogokért Központ közösségi oldalán.

 

Egyrészt azzal riogatják az érdeklődő közönséget, hogy a Magyarországnak járó források közel kétharmada veszélyben van. Érdemes gyorsan tisztázni: ez hazug riogatás.
– szögezi le a Központ.
Hozzáteszik, hogy a baloldali ellenzék, és a vele szoros akarategységben dolgozó baloldali fake news „sajtó” számháborúja alaptalan riogatás, melynek egyetlen célja a magyar érdekek ellenében politizáló, szankciópárti baloldali képviselők kívánságának teljesítése. A hazánk megbüntetésében mesterkedő baloldali politikusok és az őket mindenben kiszolgáló média azt akarja, hogy minél jobban büntessék meg Magyarországot az uniós intézmények. Ha alaptalan és hazug rágalmak miatt, akkor azzal – ennek egyik felvonását láthattuk múlt hét szerdán az Európai Parlamentben, ahol Soros-szervezetek által diktált ideológiai fércmű felolvasóestjét rendezte meg a bosszúszomjas nemzetközi baloldal.
A baloldali fake news „sajtó” állításaival szemben az igazság az, hogy a vasárnapi bizottsági döntés a hazánknak az előttünk álló években – a többéves pénzügyi keret felzárkóztatási alapjai, az agrár-vidékfejlesztési források, a helyreállítási alap forrásai, valamint a közvetlen uniós támogatások formájában – járó forrásoknak csak a 16 százalékát érinti. Hazánknak a fenti három formában – a helyreállítási alap hitel része nélkül – 46,9 milliárd euró jár (2020-as árakon). A bizottság döntése ebből 7,5 milliárdot érint, mindössze három 2021–2027 közötti operatív program költségvetésére vonatkozóan. Emlékeztetőül: a magunk mögött hagyott, 2014–2020-as időszakban tíz operatív program futott hazánkban.

 

Másrészt az Alapjogokért Központ azt is megállapítja, hogy a baloldali fake news „sajtó” felületein az a hazugság is fellelhető, miszerint a Bizottság felfüggesztette a hazánknak járó forrásokat.

 

Az igazság ezzel szemben az, hogy a Bizottságnak nincs joga elvenni, felfüggeszteni a forrásokat. Csak javaslatot fogalmazhat meg a Tanács számára a pénzügyi felfüggesztéssel kapcsolatban.

 

Közlik, hogy erre csak akkor kerülhet sor, ha november 19-ig hazánk nem fogadja el a Bizottsággal leegyeztetett jogszabályokat. Mivel hazánk nyitott a kompromisszumra, így kijelenthető, hogy erre nem fog sor kerülni, ezért a döntést meghozó Tanács elé semmilyen, forrásfelfüggesztést célzó bizottsági javaslat nem kerül majd.

 

Ebből pedig az következik, hogy Magyarország még idén meg tudja kötni az uniós forrásokról szóló megállapodásokat, a magyar családok és vállalkozások pedig a jövő év első felében megkapják a nekik járó pénzeket.
– írta meg az Alapjogokért Központ.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére