Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldali fake news „sajtó” az Európai Bizottság vasárnapi döntéséről is hazudozik

888.hu

2022.09.20. 18:50

Két hazugságot egyszerre futtat a hazai ellenzéki média az Európai Bizottság vasárnapi, a jogállamisági kondicionalitásról szóló döntéséről – olvasható az Alapjogokért Központ közösségi oldalán.

 

Egyrészt azzal riogatják az érdeklődő közönséget, hogy a Magyarországnak járó források közel kétharmada veszélyben van. Érdemes gyorsan tisztázni: ez hazug riogatás.
– szögezi le a Központ.
Hozzáteszik, hogy a baloldali ellenzék, és a vele szoros akarategységben dolgozó baloldali fake news „sajtó” számháborúja alaptalan riogatás, melynek egyetlen célja a magyar érdekek ellenében politizáló, szankciópárti baloldali képviselők kívánságának teljesítése. A hazánk megbüntetésében mesterkedő baloldali politikusok és az őket mindenben kiszolgáló média azt akarja, hogy minél jobban büntessék meg Magyarországot az uniós intézmények. Ha alaptalan és hazug rágalmak miatt, akkor azzal – ennek egyik felvonását láthattuk múlt hét szerdán az Európai Parlamentben, ahol Soros-szervezetek által diktált ideológiai fércmű felolvasóestjét rendezte meg a bosszúszomjas nemzetközi baloldal.
A baloldali fake news „sajtó” állításaival szemben az igazság az, hogy a vasárnapi bizottsági döntés a hazánknak az előttünk álló években – a többéves pénzügyi keret felzárkóztatási alapjai, az agrár-vidékfejlesztési források, a helyreállítási alap forrásai, valamint a közvetlen uniós támogatások formájában – járó forrásoknak csak a 16 százalékát érinti. Hazánknak a fenti három formában – a helyreállítási alap hitel része nélkül – 46,9 milliárd euró jár (2020-as árakon). A bizottság döntése ebből 7,5 milliárdot érint, mindössze három 2021–2027 közötti operatív program költségvetésére vonatkozóan. Emlékeztetőül: a magunk mögött hagyott, 2014–2020-as időszakban tíz operatív program futott hazánkban.

 

Másrészt az Alapjogokért Központ azt is megállapítja, hogy a baloldali fake news „sajtó” felületein az a hazugság is fellelhető, miszerint a Bizottság felfüggesztette a hazánknak járó forrásokat.

 

Az igazság ezzel szemben az, hogy a Bizottságnak nincs joga elvenni, felfüggeszteni a forrásokat. Csak javaslatot fogalmazhat meg a Tanács számára a pénzügyi felfüggesztéssel kapcsolatban.

 

Közlik, hogy erre csak akkor kerülhet sor, ha november 19-ig hazánk nem fogadja el a Bizottsággal leegyeztetett jogszabályokat. Mivel hazánk nyitott a kompromisszumra, így kijelenthető, hogy erre nem fog sor kerülni, ezért a döntést meghozó Tanács elé semmilyen, forrásfelfüggesztést célzó bizottsági javaslat nem kerül majd.

 

Ebből pedig az következik, hogy Magyarország még idén meg tudja kötni az uniós forrásokról szóló megállapodásokat, a magyar családok és vállalkozások pedig a jövő év első felében megkapják a nekik járó pénzeket.
– írta meg az Alapjogokért Központ.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére