Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Fidesz szerint az Európai Parlament tovább ment a lejtőn

Hökkön Melinda

2022.07.07. 20:30

„Jogsértő a globális minimumadó megszavazását összekötni a helyreállítási pénzekkel” – mondta Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának Fideszes elnöke.

 

Bánki Erik értékelése szerint a brüsszeli elit továbbra is minden erejével azon van, hogy rákényszerítse a tagállamokat a globális minimumadó bevezetésére. Felidézte: ennek elfogadása duplájára emelné a magyar vállalkozások adóterheit.

„Ez békeidőben is elfogadhatatlan, háború idején pedig egyenesen felháborító.” – jelentette ki.

A kormánypárti politikus szerint az Európai Parlament szerdán „továbbment a lejtőn” és a baloldal nyomására határozatban elvitatta Magyarországtól azt a jogot, hogy saját érdekeit és álláspontját képviselje. „Sőt, a Magyarországnak járó helyreállítási alap visszatartásával fenyegetőzött.” – tette hozzá.

 

Aki vétóról beszél az ügyben, az nem ismeri az európai döntéshozatali mechanizmust.”

 

– hívta fel a figyelmet a politikus, kifejtve: vétójog nincsen, konszenzusos döntéshozatal viszont van.

 

A konszenzusos döntéshozatal éppen azt jelenti, hogy addig kell tárgyalni egy ügyről a döntés előtt, amíg nincs teljes egyetértés. A teljes egyetértés pedig nem zsarolással és fenyegetésekkel születik meg.”

 

– fogalmazott, megjegyezve: Magyarország egyetlen tagállamtól sem vitatja el a jogot, hogy saját érdekeit és álláspontját képviselje az EU-ban, és magától értetődőnek tartja, hogy maga ezt tegye.

„Brüsszel ahelyett, hogy a háború idején adóemelésekkel sodorja versenyhátrányba egész Európát, dolgozhatna a béke mielőbbi helyreállításán, ami a kontinens gazdaságát is helyrebillentené.”
– érvelt a gazdasági bizottság elnöke.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére