Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A magyarok többsége szerint Gyurcsánynak hatása van Karácsony Gergelyre

888.hu

2021.05.21. 18:30

A magyar felnőtt társadalom 62 százaléka szerint Gyurcsány Ferenc hatást gyakorol Karácsony Gergely politikájára – derül ki az Alapjogokért Központ legfrissebb közvélemény-kutatásából.

 

A magyar felnőtt lakosság véleményét reprezentáló kutatás alapján kijelenthető, hogy a baloldali előválasztáson miniszterelnök-jelöltként induló főpolgármesterre

a megkérdezettek túlnyomó többsége szerint Gyurcsány Ferenc hatást tud gyakorolni.

Tízből hatan (62 százalék) helyezkedtek erre az álláspontra, vagyis a 8 millió fős magyar felnőtt lakosságból csaknem 5 millióan osztották ezt a véleményt. Mindösszesen a válaszadók 13 százaléka mondta azt (1 millió választókorú), hogy Karácsony Gergely politikájára nincs hatással a volt kormányfő, akinek pártjával közös listán indul a 2022-es országgyűlési választásokon.

Legnagyobb arányban a kormányfőpárti válaszadók nyilatkoztak arról, hogy Gyurcsány Ferenc hatást gyakorol a főpolgármesterre, 76 százalékuk.

Árulkodó ugyanakkor, hogy még a kormányfővel szemben kritikus megkérdezettek relatív többsége (48 százalék) szerint is ez a helyzet, és csupán 27 százalékuk vélekedett ezzel ellentétesen.

Ennek több oka lehet: Karácsony Gergely 2002 és 2008 között a Gyurcsány Ferenc vezette kabinet Miniszterelnöki Hivatalának politikai tanácsadója volt, akkori cége, a Social Report Bt. pedig tíz alkalommal, összesen mintegy 22 millió forint értékben kapott megbízást a Gyurcsány-kormánytól. Karácsony emellett – főpolgármesterré választását követően – a korábbi szocialista-liberális kabinetek több emblematikus figuráját ültette vezető pozícióba. Továbbá a Demokratikus Koalíció a Fővárosi Közgyűlésben is komoly zsarolási potenciált épített ki saját maga számára, mindez pedig azt jelenti, hogy Karácsony Gergely Gyurcsány Ferenc pártjának jóváhagyása nélkül nem tud jelentős politikai döntéseket meghozni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére