Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A MOL megkezdte a fertőtlenítőszerek gyártását

888.hu

2020.03.25. 11:51

Sajtótájékoztatót tart az Operatív Törzs.

Az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján először Ratatics Péter, a MOL-Csoport ügyvezető igazgatója tett bejelentést:

  • elmondta, hogy a MOL megkezdte a fertőtlenítőszerek gyártását,
  • ez a felületek és az emberi test fertőtlenítésére is alkalmas.
  • Több hullámban fogják forgalomba hozni: kiskereskedelmi forgalomban is kapható lesz, először a MOL-kutakon lesz elérhető.
  • Napi 50 ezer liter fertőtlenítőt tudnak előállítani, ez 2-3 hónapig az egész ország szükségletét képes lesz kielégíteni.

 

Schanda Tamás, az ITM miniszterhelyettese elmondta, hogy rekordgyorsasággal történt meg az átállás, ez egy jó példa a hazai kapacitások növelésére. A MOL a szélvédőfolyadékok gyártásáról állt át a fertőtlenítő folyadékokra.

Más cégeket is ösztökélnek az átállásra: maszkok, védőruhák gyártása is várható majd hazai üzemekben.

 

Ruszlin Romulusz dandártábornok arról számolt be, hogy 71-ről 84-re nőtt azon cégek száma, ahol katonai jelenlét van. Most az oxigénellátásban és az élelmiszer-forgalmazásban lévő cégek kerültek be a körbe. (Többek között a Tesco, a CBA, a Spar és a gyógyszergyártó cégek.) Arról is beszélt, hogy sátrakkal és tábori ágyakkal segítik a kórházakat. 15 nagyvárosban folytatják a járőri tevékenységet is.

 

Dr. Müller Cecília beszámolt a legfrissebb adatokról: 226-ra nőtt a fertőzöttek száma, elhunyt egy brit állampolgár, aki krónikus betegségben szenvedett. Az eddig elhunytak mindegyike rendelkezett valamilyen krónikus betegséggel, és a koronavírus erre telepedett rá. Minden eszközzel változatlanul az a cél, hogy lassítsák a járvány terjedését. Majd az idősotthonokban lakókhoz fordult tanácsaival, továbbá elmondta, hogy felvételi zárlatot rendeltek az idősek gondozását ellátó intézményekben az ott élők egészsége érdekében.

 

Lakatos Tibor alezredes elmondta, hogy a kormány újabb 15 milliárd forintot különített el a szükséges eszközök beszerzésére, folytatódhat tehát az intézmények védőeszközökkel való ellátása. Arról is szólt, hogy az Operatív Törzs elrendelte a kórházi kapacitások bővítését, beleértve az intenzív ágyak számának növelését is. A kiskunhalasi konténerkórház építése jó ütemben halad, a Hungexpo területén egy 330 fős kapacitású ideiglenes kórházat alakítanak ki, aminek a befogadóképessége növelhető. Ezek csak akkor kerülnek majd használatba, ha a normális kórházi kapacitás nem lesz elegendő.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére