Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szoci ikonnak papírja van arról, hogy spicli volt

888.hu

2017.05.04. 11:28

Ungváry Krisztián történész szerint "Harcos" fedõnéven jelentett Horn Gyula.

Valamiért nem rengette meg a hazai közbeszédet az az aprócska tény, miszerint Horn Gyula, az egykori miniszterelnök a kémelhárítás III/2-es osztályának kémkedett még a ’60-as évek elején.

Ungváry Krisztián felfedezését Kovács László volt külügyminiszter megpróbálta elütni, mondván, külpolitikai információgyűjtés és a hírszerzés közel áll egymáshoz, ezért könnyű összetéveszteni.

A jelentésekben az az érdekes, hogy nem diplomáciai jelentésekről beszélünk, amelyeket Horn Gyula írt, hanem ezek állambiztonsági jelentések, de mindezen nem lepődhetünk meg, ha tudjuk azt, hogy a diplomaták 90%-a valamilyen titkosszolgálattal együttműködött ebben az időszakban”

– mondta Ungváry az ATV Híradójának.

Az akták egyébként nincsenek meg, Ungváry Krisztián szerint egy másik jelentés utal arra, hogy „Harcos” rendszeresen jelentett.

Gyurcsány külügyminisztere szerint a történész nem ért a szakmájához

Kovács László azonban úgy látja, a hozzá nem értők könnyen összetévesztik a külpolitikai információgyűjtést a hírszerzéssel. „Horn Gyulánál legfeljebb arról lehetett szó, hogy ami a belbiztonságot érdekelte, azok az információk az ő jelentéséből átkerülhettek a Belügyminisztériumba, de nem ez volt neki a fő feladata. A fő feladata a diplomáciai munka volt” – véli az egykori külügyminiszter. Kovács László nem tartja ízlésesnek, hogy egy nemrégiben elhunyt miniszterelnökről áttételes ügynökvádakat jelentetnek meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére