Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A választók elküldték a fenébe, mégsem hajlandó visszalépni a „megválasztott” mohácsi szoci polgármester

Bokor Gábor

2019.10.16. 12:00

Csorbai Ferencre lehetett egyedül szavazni Mohácson, mivel a választás előtt pár héttel, de a jelentkezési határidő lejárta után nem sokkal fideszes ellenfele, a várost évtizedekig vezető Szekó József elhunyt. Még az ellenzéki pártok is visszalépésre szólították fel Csorbait etikai okokra hivatkozva, ő azonban erre nem volt hajlandó és továbbra is foggal-körömmel ragaszkodik a pozíciójához.

Egyetlen polgármesterjelölt volt a baranyai településen október 13-án, miután szeptember végén Szekó József életét vesztette. A haláleset után az ellenzéki összeborulás keretében induló Csorbait szinte az összes párt visszalépésre szólította fel, hogy időközi választást lehessen tartani a városban, ahol a Fidesz új jelöltet tud indítani. Csorbai azonban az etikai szempontokat semmibe véve nem volt hajlandó, így kihívó nélkül maradt. Vasárnap végül a szoci jelölt úgy nyert, hogy kétszer annyian szavaztak érvénytelenül, mint ahányan őt támogatták. A baloldali jelölt a szavazatok kevesebb mint harmadát kapta meg, így lett városvezető, a névjegyzékben szereplő választópolgárok mindössze 12 százaléka voksolt rá.

Csorbai a választás előtt azt mondta, lemond, ha kicsi lesz a támogatottsága a városban. Az MSZP-s jelölt mindössze 1867 szavazatot kapott, miközben a választók ennél jóval több, 4076 érvénytelen szavazatot dobtak az urnákba. A Magyar Hírlap azt írja, a továbbiakban Csorbai nem hajlandó lemondani, a népharag ellenére is ki akarja tölteni a ciklusát.

Mohácson mutatja meg az igazi arcát az MSZP

Több mint húsz éve fideszes polgármestere van Mohácsnak, azonban egy szomorú haláleset és az MSZP elvtelensége miatt ez hamarosan megváltozhat. Történt ugyanis, hogy szeptember végén elhunyt Szekó József, a város legutóbbi polgármestere, aki amúgy újrázott volna. Egyetlen kihívója volt Szekónak, az MSZP-s Csorbai Ferenc. Szekó halála miatt azonban Csorbainak nem maradt kihívója október 13-án, a [...]

Az Index megkereste a szocialista pártot, mit szólnak ahhoz, hogy párttársuk ilyen körülmények között lett polgármester és nem hajlandó lemondani, valamint nem volt hajlandó visszalépni sem, azonban nem kívánták kommentálni Csorbai lépését. Egyedül a politikus korábbi nyilatkozatát csatolták, amiben az állt, hogy amennyiben a választópolgárok nem tartják méltónak, ha nem kap kellő felhatalmazást, le fog mondani.

A képviselő-testület hat hónap múlva kezdeményezheti leghamarabb feloszlatását, de nekem nem célom felesleges adminisztratív terheket róni a városra

– mondta.

Október 13-a óta Csorbai nem járt polgármesteri hivatalban, telefonján nem lehet elérni. A Fidesz színeiben a város szervezetének elnöke, Pákovics Gábor fog indulni a legközelebbi választáson, ha lesz időközi, ott is.

Október 13-án Mohács lakossága félreérthetetlenül megüzente: nem kér Csorbai Ferencből. Még ha a pártok felszólítását figyelmen kívül is hagyta, a választópolgárok egyértelmű akaratát tiszteletben kell tartania

– mondta Pákovics, majd azzal folytatta, ha Csorbai Ferenc nem csupán a szavak szintjén vallja a demokrácia alapelveit, akkor fejet hajt a nyilvánvaló többségi akarat előtt. A leghatározottabban felszólítjuk: az eredmények ismeretében hozza meg az egyetlen helyes döntést, amit hozni lehet: ne vegye át polgármesteri mandátumát, és ne akadályozza egy mielőbbi, valóban többjelöltes polgármester-választás kiírását – közölte.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére