Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az amerikai ügyvivõ szerint õk sosem kritizálták a magyar határkerítést

888.hu

2017.05.04. 07:28

Még Obama idejébõl hátramaradt amerikai ügyvivõ, David Kostelancik azt nyilatkozta az InfoRádiónak, hogy az Egyesült Államok kormánya sosem kritizálta a budapesti kabinetet azért, mert a határon kerítést emelt.

Az amerikai nagykövetséget vezető ideiglenes ügyvivő 180 fokos fordulatot vett és kifejtette, hogy: "az Egyesült Államok támogatja a magyar, illetve más európai államok erőfeszítéseit, amelyeket határaik megvédése érdekében fejtenek ki. Minden ország szuverén joga határainak biztonságát szavatolni, illetve megtenni a szükséges lépéseket ezen cél elérése érdekében".

Az USA szerinte sosem kritizálta a budapesti kabinet kerítését. Arra a felvetésre reagált, hogy Magyarország sok kritikát kapott, amiért kerítést emelt a déli határán, miközben a mexikói-amerikai határon lévő fal helyett Donald Trump sokkal nagyobb, erősebb falat szeretne építtetni.

A tények cáfolják az ügyvivő szavait

Colleen Bell, szintén Obama által kinevezett diplomata tavalyelőtt még kritikus hangon emelt szót Magyarország migrációs politikájával kapcsolatban, melynek legfontosabb eleme a határvédelem.

Óvakodnunk kell attól, hogy a menekülőket intoleráns módon betolakodónak, esetleg veszélyforrásnak tekintsük – vélekedett a nagykövet Magyarország migrációs politikájáról. Colleen Bell 2015 októberben azt mondta: szerinte a magyar kormány megbélyegzi és ellenségként kezeli a bevándorlókat, ehelyett pedig inkább humánus megoldásokra és a migránsok emberi jogainak tiszteletben tartására lenne szükség.

A realisták azonban mindig is szerették a határkerítést

Erik Prince, az amerikai hadászati világ egyik nagyágyúja a Mandinernak adott interjújában azt mondta:

Fantasztikus ötlet a magyar határkerítés. Gratulálok Magyarországnak, hogy kiáll a nemzeti szuverenitásáért!”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére