Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az európai értékek másodrendûek az iszlám számára

Sümeghi Lóránt

2016.05.31. 11:58

Maróth Miklós orientalista és MTA tag szerint az európai kontinensre érkezõk egy jól szervezett muzulmán világba érkeznek, és a mecsetekben hallottak, tanultak lesznek számukra elsõsorban a mérvadók.

Maróth Miklós orientalista és MTA tag szerint az európai kontinensre érkezők egy jól szervezett muzulmán világba érkeznek, és a mecsetekben hallottak, tanultak lesznek számukra elsősorban a mérvadók.

Az akadémikus szerint az európai értékek bevitele az iszlámba egy lehetetlen vállalkozás, mivel mindenféle európai elképzelés, mint például, hogy a nőknek nem kell kendőt viselni, emberi találmánynak számít, és esélye nincs átverekedni magát az iszlám hivatalos, isteni eredetű tanításán.

A szakember szerint azok a muzulmánok, akik Európába bejönnek, egy jól szervezett muzulmán társadalomba érkeznek, csak épp ezt Európa nem tudja:

a beérkezőket azonosítják, majd beosztják, melyik mecsetbe fognak járni. Ezekben nem Európában képzett imámok, vallási szakemberek tanítanak."

Továbbá az iszlám világban az emberek azt, hogy mit kel gondolni a világról, nem a sajtóból és a televízióból tudják meg, hanem a pénteki imából, amelyet a saját mecsetjükben kapnak. Hasonlóképp az itt kapott oktatás lesz számukra mértékadó.

A terrorizmus kapcsán Maróth kifejtette, hogy nem azok válnak terroristává, akik valamely arab ország muszlim egyeteméről jönnek, hanem

az Európában szekularizálódottak, akik elveszítették identitásukat, majd visszanyerték azt. Õk esnek át a ló másik oldalára, és kompenzációként beállnak terroristának."

(M1)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére