Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az MTA kutatóorvosai a koronavírus elleni oltás beadása mellett állnak

888.hu

2021.01.06. 17:45

A Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Tudományok Osztálya az MTA honlapján tette közzé felhívását, amelyben a lakosságot arra biztatja, hogy éljenek a koronavírus elleni oltóanyaggal, hiszen a vakcina biztonságos.
A védőoltások a fertőző betegségek elleni küzdelem leghatékonyabb eszközei”

– olvasható a közleményben.

A védőoltásoknak köszönhető, hogy a gyermekkori halálozással járó fertőző betegségek a világ legtöbb részén eltűntek vagy visszaszorultak. Védőoltások védenek a himlő, a járványos gyermekbénulás, a mumpsz, a kanyaró, a rózsahimlő ellen, csak a legfontosabbakat említve. A védőoltások jelentik a legfontosabb lehetőséget a felnőttkori fertőző betegségek kialakulásának és terjedésének megakadályozásában is.

Természetesen minden orvosi beavatkozásnak vannak kockázatai. A védőoltások kockázata általában eltörpül a hatásosságukhoz képest. Enyhe mellékhatások – például helyi pír, gyulladás, hőemelkedés – előfordulhatnak, de valódi mellékhatás, allergiás reakció rendkívül ritka. Mostanra szerte a világon már több millió ember megkapta a Pfizer–BioNTech-vakcinát komolyabb mellékhatások nélkül.

Az SARS-CoV-2 elleni védőoltással szemben megnyilvánuló fenntartások nem támaszthatók alá semmilyen eddig ismert orvostudományi megfigyeléssel. A legtöbbször megalapozatlan és tudománytalan hírek rontják a védőoltásba vetett bizalmat, és súlyosan veszélyeztetik a járvány leküzdésének lehetőségét. A fertőzés emberek közötti terjedését csak a védettség megszerzésével lehet megfékezni, ezért az MTA Orvosi Tudományok Osztálya mindenkit arra biztat, hogy amennyiben valamilyen speciális orvosi okból nem ellenjavallt, önmaga, családja és a társadalom érdekében vegye igénybe a felajánlott védőoltást.

Az MTA felhívását 50 orvos írta alá.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére