Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az osztrákokkal együtt küzdünk a terrorizmus és az illegális bevándorlás ellen

Tóth Dalma

2017.09.05. 14:34

Megállapodást írt alá Wolfgang Sobotka osztrák és Pintér Sándor magyar belügyminiszter a két ország biztonsági területen történõ együttmûködésének kibõvítésérõl, amely többek között az illegális bevándorlás elleni küzdelemben és a terrorgyanús személyek kiszûrésében segít majd - derült ki az osztrák belügyminisztérium keddi közleményébõl.

A dokumentum szerint a Wolfgang Sobotka és Pintér Sándor által hétfőn Miklóshalmán (Nickelsdorf) aláírt új szerződés lehetővé teszi a határon átnyúló légi és vízi útvonalak megfigyelését, és az intenzívebb információcserét az embercsempészet elleni küzdelemben – írja az MTI.

Eszerint az illegális bevándorlás megakadályozása érdekében az osztrák rendőrök már az utolsó magyar településen felszállhatnak a Magyarországról érkező és Ausztriába tartó vonatokra, hogy így biztosítsák a határon áthaladó szerelvények ellenőrzését.

Továbbá közös osztrák-magyar járőrszolgálatról is döntöttek, lehetőség lesz a terrorgyanús személyek határokon átnyúló közös körözésére, valamint a határ menti sporteseményeken a közös rendőri jelenlétre.

Magyarország a biztonság kérdésében Ausztria egyik legfontosabb partnerországa"

– idézte a közlemény Wolfgang Sobotka belügyminisztert, aki alapvető fontosságúnak nevezte a két ország közvetlen és fokozott együttműködését. Elmondta: a szervezett bűnözés nem ismer határokat, a rendőrségnek lépést kell tartania az új kihívásokkal.

Az Ausztria és Magyarország közötti jó együttműködés garancia arra, hogy a Balkánon át érkező migrációs áradat megállítható"

– hangsúlyozta a közlemény tanúsága szerint Pintér Sándor, aki szerint a megállapodás biztosítja azt is, hogy a rendőri együttműködés még tovább mélyíthető.

A két ország közötti rendőri együttműködés jogi alapját 2004-ben fektették le, és 2007 óta, amikor Magyarország belépett a schengeni övezetbe, csak nőttek a közös rendőri munkát érintő kihívások – olvasható az osztrák belügyminisztérium közleményében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére