Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bekeményítenek a németek?

Bokor Gábor

2017.06.03. 21:58

Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint szigorúbb feltételekhez kötné az uniós támogatások kifizetését a német kormány.

Ifj. Lomnici Zoltán az M1 műsorában elmondta, hogy 2020 után a strukturális és a kohéziós támogatások kifizetését összekötik a jogállamisági keretekkel, azaz politikai feltételekkel is. A szakértő szerint a mostani programozási időszak 2014-2020 között fejti ki hatását, az ezt követő időszakra azonban sokan bizonytalannak tartják, lesznek-e egyáltalán kohéziós források.

Egy gesztusnak is lehet értékelni, hogy az a tizenöt tagország, amely jelenleg is részesül a kohéziós forrásokban, változatlanul hozzáférhet majd ezekhez feltételekhez kötve"

– fogalmazott Lomnici, aki szerint a tervezett változtatások értelmében bizonyos jogállami alapelveknek meg kell felelni, a migrációs politikában idomulni kell a brüsszeli sztenderdekhez.

 

Figyelemmel kísérik majd, hogy az adott tagállam mennyire képes felhasználni a juttatásokat. Emellett szigorítanák a társfinanszírozást is, tehát az önrész megnövekedne és rövidebb idő állna rendelkezésre a lehívásra"

– közölte az alkotmányjogász.

Lomnici Zoltán szerint Németország gesztust gyakorol és egy időben fenyít is.

A szakértőt megkérdezték, mit gondol arról, hogy 300 millió eurós adócsalással vádolják az európai zöldek Jean-Claude Junckert. Az Európai Bizottság vezetője 1993-2013-ig volt Luxemburg miniszterelnöke és a héten elismerte, hogy regnálása alatt az adókedvezmények rendszerét felületesen kezelték. A politikus igyekszik az egészet mint bocsánatos bűn beállítani. Lomnici szerint aligha hihető, hogy Junckert akkori miniszterelnöki és pénzügyminiszteri pozícióiban nem tárgyalt nemzetközi nagyvállalatok vezetőivel. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére