Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A lengyelek, a britek és a görögök is gratuláltak Orbán Viktornak

888.hu

2022.05.24. 14:20

Boris Johnson brit miniszterelnök a két ország közötti „fantasztikus kapcsolatokról” és az energiabiztonság ügyében tervezett együttműködésről, Kiriákosz Micotákisz görög kormányfő pedig az EU és a NATO keretében folytatott közös munka elmélyítéséről írt Orbán Viktornak gratuláló levelében, a magyar miniszterelnök ismételt kormányalakítása alkalmából – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden.

 

A brit kormányfő visszautalt a két ország történelmi kötelékeire, közös érdekeire valamint a magyar és a brit emberek közötti közvetlen kapcsolatokra.

Rámutatott: az új magyar kormány megalakulása az euro-atlanti biztonság szempontjából kritikus időszakban történik, amikor – Ukrajna orosz megtámadása miatt – Európának és a NATO-nak egységet kell mutatnia.

 

Boris Johnson kiemelte az orosz szénhidrogénekre kivetni tervezett szankciók fontosságát, ugyanakkor elismerte, hogy Magyarországnak egyedülálló kihívásokkal kell szembenéznie az ország energiabiztonsága tekintetében. Ehhez felajánlotta az Egyesült Királyság támogatását.

 

Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök Orbán Viktornak azt írta: a járvány megtanított bennünket arra, milyen fontos a szoros nemzetközi együttműködés és szolidaritás. A görög kormányfő bízik abban, hogy a kétoldalú valamint az európai szintű együttműködés hozzájárul majd „közös biztonságunk és jólétünk biztosításához” – ismertette Havasi Bertalan.

A lengyel miniszterelnök is gratuláló levelet küldött Orbán Viktornak újbóli miniszterelnöki megválasztása alkalmából.

Mateusz Morawiecki levelében kiemelte, hogy „Lengyelországot és Magyarországot sok évszázados barátság köti össze, amely eddigi együttműködésünk alapjait képezte”.

 

A két ország közös történelme a kölcsönös támogatás számos bizonyítékát adta nekünk. Bízom abban, hogy kapcsolatainkat a továbbiakban is fejleszthetjük és erősíthetjük.”

– írta.

 

Levelében arról is beszámolt, hogy a jelenlegi helyzetben a szövetségesek szolidaritását különösen fontosnak tartja, amikor „az Ukrajna elleni orosz agresszió lerombolta a béke és stabilizáció alapjait Európában” – írta a lengyel miniszterelnök Orbán Viktornak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére