Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Botkának különleges problémái lehetnek a parkolással

Horváth József György

2017.08.08. 09:28

Korábban parkolóbérletek jogtalan és korrupt osztogatásáért került gyanúba a szegedi polgármester, most pedig mûködésképtelen parkolóautomatákat telepített a városba. Úgy látszik, Botka képtelen helyesen eljárni, ha parkolásról van szó. És ez még csak a jéghegy csúcsa.

Botka megint beleszaladt a legnagyobb mumusába, a parkolásba. A parkolóbérletes botrány jelenleg is húzódik, ennek tetejébe pedig 136 új parkolóautomatát telepítettek, ami tök jó dolog lenne... Persze, ha működnének. Jelenleg nincs olyan nap, hogy ne lenne gond a 136 kihelyezett parkolóautomatából legalább eggyel. Fejetlenség uralkodik a városban parkolás terén az automaták miatt, melyek közül egyet rossz helyre telepítettek, ezért azt át kellett helyezni.

A két hónapja működő parkolórendszer már egy nagy üzemzavaron túl van, és ahogy Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezetője a Szegedma.hu kérdésére felidézte, akkor több mint 40 automatánál nem lehetett jegyet váltani egy biztonsági szoftverfrissítést kötvetően. A német gyártó berendezései akkor nemcsak Szegeden álltak le egyébként, hanem az Egyesült Arab Emírségekben is, ahova 3800 automatát szállított ugyanaz a társaság.

"Ez egy komplex rendszer, több szolgáltatónak kell együttműködnie, így banknak és a mobilszolgáltatónak, ráadásul a szoftveres környezet is bonyolult. Az eddigi tapasztalatokat elemezve elmondható, a telepített 136 automatából napközben 132-134 berendezés folyamatosan működőképes, vagyis akadnak meghibásodások. Éppen ezért tartalék kijelző, érmevizsgáló és nyomtató is van Szegeden, hogy szükség esetén cserélni tudják azokat a kollégáink" – részletezte Petri

Az Origo ezzel kapcsolatos kérdésére Szabó Bálint jogász elmondta, hogy Szegeden gyakorlatilag lehetetlenné tették a parkolást.

Magyarországon utolsóként Szegeden szüntették meg a kizárólagosan papíralapú parkolási jegyrendszert.

A modern automaták Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője szerint hiába kerültek 200 millió forintba, egy hónap alatt számos probléma kiderült.

Ha meghibásodik egy automata – ami minden nap előfordul –, akkor grafikákkal jelölik meg, hogy a sofőrnek, hol kell jegyet váltania. A parkolóőrök ebben az esetben is büntetnek, ha nincs időben a parkolójegy kiváltva"

– nyilatkozta a jogász. Szabó szerint maga a parkolás is nagyon drága, az egyik legdrágább az országban. Mindeközben ismert a parkolóbérletes botrány, amiben Botkáék éves jegyeket osztogattak ingyen a haveroknak és a családtagoknak. Ezzel az üggyel jelenleg is foglalkozik a bíróság.

Az új parkolóautomaták működésképtelensége olyannyira feldühítette a lakosságot, hogy többet át is kereszteltek "sarcoló automatának".

Naponta átlagosan 2400-2600 parkolójegyet váltanak Szegeden, bankkártyás tranzakcióból pedig 3-400 van napi szinten, amelynek a lassúságát már többen kritizálták és tettek panaszt a helyi közlekedési társaságnál. Szintén kifogásolták a lakosok azt az új gyakorlatot, hogy maximum 4 órát lehet csak parkolni akár jegyet váltunk, akár a mobilparkolást választjuk.

Félrebeszélés

Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezetője a felmerülő problémákkal kapcsolatban megjegyezte, a közgyűlési többség döntött tavaly ősszel a napijegy megszüntetéséről, szerinte egyébként erre jogos igény a klinikák környékén lehet, ott ugyanis nem kalkulálható, hogy mennyit kell várni egy vizsgálatra. A Szegedma kérdésére Majó-Petri Zoltán elmondta, átlagosan 2000 parkolást indítanak el mobiltelefonról minden hétköznap, ezek 10%-ánál kitöltik a négy órát, azt azonban nem lehet tudni, hogy a start-stop rendszert még szoknia kell egyeseknek, vagy tényleg ennyi időt akarnak várakozni – mondta Majó-Petri.

(Szegedma; Origo)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére