Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Brüsszel eddigi legnagyobb hazugsága leplezõdött le"

888.hu

2019.03.10. 13:10

Brüsszel eddigi legnagyobb hazugsága leplezõdött le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint az Európai Bizottság Jogi Szolgálata által készített dokumentumban, amelyet az ENSZ decemberben elfogadott migrációs jogi csomagjának következményeirõl készítettek.

A külgazdasági és külügyminiszter vasárnap Dunakeszin tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: az M1 közszolgálati televíziós csatorna birtokába jutott dokumentum azt mutatja, titokban azon dolgoznak, hogy kötelezővé tegyék az ENSZ-csomagot mindegyik uniós tagállamra nézve, bár azt 9 uniós tagállam nem szavazta meg.

Hozzátette: az ENSZ migrációs csomagjáról szóló vita során az összes bevándorláspárti politikus azt állította, hogy a csomag nem lesz kötelező érvényű a tagállamok számára.

Az M1 csatorna híradója szerint az 53 pontból álló tanulmány leírja, hogy az ENSZ decemberben elfogadott migrációs csomagja pontosan miért és milyen nemzetközi szerződésekre hivatkozva lehet kötelező a tagállamokra.

A külgazdasági és külügyminiszter kijelentette: a magyar kormány felszólítja az Európai Bizottságot, hogy fejezze be a titkos tervek készítését az ENSZ migrációs csomagjának kötelezővé tételére. Hozzon nyilvánosságra minden olyan dokumentumot, amelyet e terv keretében készítettek.

A bevándorláspárti politikusoknak egy szavát sem lehet elhinni"

– tette hozzá.

A magyar kormány még vasárnap kezdeményezi, hogy a Külügyek Tanácsának március 18-i ülésén rendkívüli napirendi pont keretében az Európai Bizottság számoljon be az összes ilyen titkos terv készítéséről.

A migrációs paktum

Az ENSZ által összeállított migrációs csomagról korábban részletesen írtunk. A magyar kormány legnagyobb problémája az ENSZ tervével, hogy az nem gátolná a migrációt és nem a kiváltó okok felszámolására fókuszál, hanem épp ellenkezőleg.

A csomag egy globálisan érvényes szabályozást írna elő, tehát minden országba azonos feltételek mellett léphetnének be a migránsok. Könnyű belátni, hogy ennek a tervnek levét a befogadóállamok innák meg, ugyanis minden eddiginél több migráns érkezhetne hozzájuk. Az ENSZ javaslata kizárja a határok lezárását és előírja, hogy a bevándorlók számára mindenhol azonos feltételeket kellene teremteni – persze a helyi lehetőségek figyelembevételével.

Nem véletlen, hogy az ENSZ tervezete ösztönözné a migrációt, ugyanis a világszervezet főtitkára korábban már kifejtette, hogy

a migráció egy pozitív globális jelenség".

A migrációs csomag például azt is előírná, hogy a fogadó államoknak útvonalakat kellene létesíteniük a migránsok számára, és azt ellenőrzésük alatt kellene tartaniuk, így biztosítva azt, hogy a migránsok biztonságosan vándorolhassanak az általuk preferált országokba.

Az ENSZ migrációs paktumával kapcsolatban gyakran elhangzott, hogy az csupán ajánlásokat fogalmaz meg, a dokumentum elfogadása esetén sem kötelező meghozni ezeket az intézkedéseket. Szakértők azonban felhívták a figyelmet arra, hogy az EU esetében a helyzet nem ilyen egyszerű.

Az EU egyik alapszerződése, a lisszaboni szerződés szerint az uniónak figyelembe kell vennie a saját szabályai meghozatalakor az ENSZ által alkotott szabályokat. A humanitárius tevékenységek során, mint például a migránsok segítése, az EU-nak össze kell hangolnia nemzetközi tevékenységét az ENSZ-szel. Ennek megfelelően az M1 birtokába jutott dokumentumban világosan le van írva, hogy az uniós tagállamoknak meg kell könnyíteniük a migrációs paktum végrehajtását és az abban foglalt célkitűzéseket uniós pénzügyi forrásokból kell fedezni. Ez azért is problémás, mert 9 uniós tagállam nem fogadta el az ENSZ migrációs paktumát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére