Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Budapest büszke, erõs és biztonságos, ezért jönnek ide a külföldi turisták

Bokor Gábor

2018.05.18. 06:43

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szerint a külföldi turisták azért választják Budapestet más európai nagyvárosokkal szemben, mert nálunk béke van és nem kell félniük.

Ahogyan arról korábban mi is részletesen beszámoltunk, kedden indította el a Magyar Turisztikai Ügynökség az idei, Spice of Europe nevű marketingkampányát. Guller Zoltán, a turisztikai ügynökség vezetője a Magyar Időknek elmondta, hogy nem a kritikus hangoknak akartak megfelelni, amikor innovatív eszközökhöz nyúlva a külföldi piacokon eddig jellemző imázsunk megreformálásába kezdtek.

A kampány részeként június végéig több millió internetes felhasználót érnek majd el a fővárost népszerűsítő anyaggal, melynek legfőbb üzenete, hogy Budapest nem más, mint Európa fűszere, ahol a vonzerőt jelentő hagyományos turisztikai elemeken túl a vibráló életérzés, a sokszínűség, a pezsgés és a kreativitás is megtapasztalható.

Guller szerint Budapest egy élettel teli, boldog, erős, büszke és biztonságos város, amit a világnak is szeretnének megmutatni.

A tájékoztatás szerint a fővárosról készült videót azokban a városokban fogják leginkább promózni, ahonnan a legtöbb turista jön Budapestre. Az MTÜ elnöke elmondta, hogy a CNN hálózatán több mint 800 alkalommal vetítik majd le az anyagot, 250 millió háztartást elérve, illetve az Instagram, a Facebook, a Youtube és a Google révén célirányosan juttatják majd el  az üzeneteinket a kiválasztott célcsoporthoz.

A kampány során befolyásos partnereink, mint például a CNN, a Lufthansa vagy az American Airlines velünk együttműködve, az új Budapest márkájába illeszkedően készítenek tartalmakat, cikkeket, videókat Budapestről, amelyeket aztán a saját médiafelületeiken juttatnak el a közönségükhöz"

– ismertette Guller, aki szerint fontos, hogy a legtöbb esetben itt is a kampány weboldalára terelik a látogatókat, ahol további tartalmakat találnak Budapestről.

Az újfajta kampány keretében nemcsak az internetes oldalakon, hanem a print változatokban is jelennek majd meg a fővárost népszerűsítő anyagok. Többek között olyan magazinokban fog Budapestről anyag megjelenni, mint a Condé Nast Traveler, a Vogue vagy az AFAR.

A magyar tulajdonban lévő Wizz Air magazinjának június-júliusi számában 8 oldalas melléklet szól majd Budapestről, mintegy ötmillió utashoz eljutva, a United Airlines légitársaság amerikai járatain pedig több mint kétmillió utas láthat majd Budapestről szóló dokumentumfilmet.

A kampány egyik kiemelt célja Guller szerint, hogy Budapest megelőzze Bécset és Prágát, tehát azt a két várost, amelyet rendszeresen a magyar főváros legnagyobb konkurenciájának tekintenek.

Prága és Bécs is gyönyörű történelmi belvárossal rendelkezik, vannak látnivalóik, de az általunk megkérdezett külföldiek mind kiemelték: Budapest az a klasszikus európai desztináció, amely élettel teli, lüktető hangulatú, pezsgő, ez a hangulat pedig megfűszerezi a gazdagon kínált itteni élményeket"

– mondta Guller, aki szerint ezzel tud majd a magyar főváros kitűnni a régiós versenyben.

Az MTÜ kampánya elsősorban a 25–40 év közötti, értéktudatos fiatalokra, az élménykereső családosokra és a 30–55 év közötti világutazókra fókuszál. Guller Zoltán elmondta, a marketingakcióra fordított nettó 180 millió forintos összegben a jogdíjak, a márkaépítés, a kampány weboldalának fejlesztése, a fotózás, a kreatív tervezés is benne van, nem csupán a filmrendezés költsége.

"Nem a kritikusoknak szerettünk volna megfelelni, az lenne a baj, ha így lenne. Nem Budapest-imázs készült a magyaroknak, hanem egy, a fővárosi utazást ösztönző kampányfilm, amihez további élményígéreteket társítunk" – fogalmazott.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére