Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Cseh Katalin megmutatta, mit is gondol a gyermekvállalásról

Forisek Ádám

2019.07.08. 17:28

A momentumos politikus, noha kézzel-lábbal próbálja szépíteni, tulajdonképpen egy olyan szervezetnek kezdett adományt gyűjteni, ami finoman szólva is gyomorforgató praktikákban utazik.

Cseh Katalin hivatalos Facebook-oldalán indított gyűjtést az amerikai Planned Parenthood (továbbiakban: PP) szervezet számára.

Noha a momentumos politikus szerint a gyűjtést érintő kritikák nem többek, mint az „amerikai fundamentalista szélsőjobb által terjesztett propagandaüzenetek”, a valóság azonban nem igazán őt igazolja.

Arról a Planned Parenthoodról van szó, amelyik 661 klinikát üzemeltet Amerika-szerte, ebből 351-ben végeznek abortuszt. Eddig 324 ezer gyermeket abortáltak, azaz itt végzik el az USA-ban történő abortuszok 30 százalékát. Legfőképpen emiatt hírhedt a PP, de emellett a szervezet politikai aktivizmussal is foglalkozik, és erős lobbitevékenységet is folytat.

Fotó: AFP

A PP többek között ellenzi a szülői beleegyezés jogát a szolgáltatásait igénybe vevő gyermekek esetében, ám ami még ennél is döbbenetesebb, hogy a terhesség kései szakaszában, akár születés közben is engedélyezné az abortuszt. Más szóval akkor is beadnák a halálos injekciót, ha a gyermek már kidugta a fejét. Továbbá: a szervezet ellenzi, hogy az orvosok elveikre, vallásukra hivatkozva ne végezzenek abortuszt – azaz lelkiismereti szabadságukban korlátozná az orvosokat.

Nem meglepő módon a PP 2008-ban és 2012-ben nyíltan támogatta a Demokrata Párt jelöltjét, Barack Obamát, majd később Hillary Clinton kampányát is több millió dollárral segítette. Nem csoda hát, hogy a Trump-kormányzathoz nem igazán viszonyul pozitívan a szervezet, főleg, miután Trump megvonta a szövetségi támogatást a szervezettől.

Érdemes végül kihangsúlyozni azt is, hogy Cseh Katalin egy olyan szervezetnek gyűjt, amely a halott magzatok szerveivel is kereskedett. Ez ugyan a momentumos politikus szerint nem igaz, de csak akkor, ha direkt nem említi az amerikai szenátus jogi bizottságának 547 oldalas jelentését. E szerint például a StemExpress nevű biotechnikai partnercég több száz dollárt kapott a magzatszövetekért, de előfordult olyan is, hogy az egyik vállalat 60 dollárért vett egy abortált magzatot a PP-től, majd összesen 2275 dollárért értékesítette annak részeit.

Nem is csoda hát, hogy 2017-ben az Igazságügyi Minisztérium és az FBI is eljárást indított a PP-vel szemben, a nyomozások pedig a mai napig tartanak. Ha kiderül bármi egyéb a szervezetről, az biztosan tovább rontaná az így is kétes hírnevét. Az mindenesetre leszögezhető, hogy ebből tiszta képet kaphatunk arról, mi is Cseh Katalin véleménye a családokról és a gyermekvállalásról.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére