Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Eleve a vereségre rendezkedtek be Gy. Németh Erzsébeték a XVII. kerületben

Horváth Tamás

2019.10.01. 18:17

Úgy tűnik, a rákosmenti ellenzék saját maga is osztja Karácsony Gergely véleményét, miszerint a DK-s Gy. Németh Erzsébet teljes mértékben esélytelen az októberi önkormányzati választáson.

Múlt hét szerdán szivárgott ki, és azóta is lázban tartja a magyar közvéleményt Karácsony Gergely őszödi beszéde, melyben a bukott zuglói városvezető a magyarországi baloldal maffiamódszereiről értekezik. Az önleleplező hangfelvételnek azonban van egy másik vetülete is, Karácsony több ellenzéki polgármesterjelöltről is elmondja a véleményét. Köztük van Gy. Németh Erzsébet, a DK-tól a Jobbikig terjedő horrorkoalíció XVII. kerületi polgármesterjelöltje, akivel kapcsolatban a tutyimutyi politikus lesajnálóan megjegyzi:

Az a veszély azért nem fenyeget, hogy a XVII. kerületben Gy. Németh Erzsébet megnyeri a választást.

Az ominózus hangfelvétel nyilvánosságra kerülése után Karácsony tűzoltásba kezdett, s több olyan fotót is megosztott a saját Facebook-oldalán, melyen Gy. Németh Erzsébet (és Gyurcsányné) társaságában látható.

Néhány álszent fénykép azonban aligha lesz képes elfedni a rideg valóságot, miszerint az ellenzék „erős” emberei még egymásról sem hiszik el, hogy reális eséllyel indulnának a választáson, s alkalmasak lennének egy-egy város vagy kerület vezetésére.

Sőt, mi több, a Gy. Németh Erzsébet nevével fémjelzett XVII. kerületi ellenzéki összefogás (amely nem teljes, ugyanis az Itthon Rákosmentén Egyesület elnevezésű helyi civil szervezet nem kívánt részt venni a roncsderbin) még saját magáról sem hiszi el, hogy képes lenne megnyerni az október 13-i voksolást, a XVII. kerületi horrorkoalíció eleve a vereségre rendezkedett be.

Gy. Németh Erzsébet teljesen esélytelen, ráadásul alkalmatlan is

Karácsony Gergely nem véletlenül tartja esélytelennek Gy. Németh Erzsébetet, ugyanis a Gyurcsány-párt politikusa, aki mögé ezúttal a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a valaha még Gyurcsány-ellenes Jobbik is beállt, a 2014-es önkormányzati választáson

mindössze 19,69 százalékot kapott, több mint 13 ezer szavazattal maradt le az azóta sajnálatos módon elhunyt kormánypárti polgármestertől, Riz Leventétől.

Mindenki számára egyértelmű, hogy a helyi önkormányzati választásokon alapvető hitelességi kérdés, hogy az adott jelölt lokálpatrióta legyen, aki hivatásának tekinti a település, város vagy kerület lakosainak szolgálatát. Gy. Németh Erzsébet annyira hűséges a rákosmenti választópolgárokhoz, hogy a 2018-as országgyűlési választásokon még a XI. kerületben indult egyéni képviselőjelöltként, nem pedig a XVII.-ben.

A DK-s politikus ezúttal sem Rákosmentén kíván tevékenykedni, ugyanis egyéni választókerületben nem indul, s bár a horrorkoalíció XVII. kerületi kompenzációs listáját vezeti, a fővárosi kompenzációs listán Karácsony Gergely és Tüttő Kata mögött a harmadik helyen szerepel, így minden bizonnyal a Fővárosi Közgyűlésbe fog beülni.

Az ellenzéki horrorkoalíció egyik egyéni képviselőjelöltje, Morauszky András (balról a második) és polgármesterjelöltje, Gy. Németh Erzsébet (jobb szélen) | Fotó: Facebook

Gy. Németh Erzsébet alkalmatlanságát és felkészületlenségét mutatja, hogy a programjának elemei vagy a megvalósíthatatlan demagógia kategóriájába tartoznak, vagy pedig a megtévesztésig hasonlítanak az ellenzéki horrorkoalícióból kimaradó Itthon Rákosmentén egyes javaslataihoz. Az Itthon Rákosmentén, amely egy 18 éve működő helyi civil szervezet, már évek óta kampányol a rákoscsabai strand újraműködtetése, az állandó orvosi ügyelet és a helyi egészségügyi intézmények korszerűsítése mellett – ezeket az ötleteket emelte át Gy. Németh a „saját” programjába.

Ráadásul a legutóbbi programponttal akad még egy kis probléma, ugyanis a fideszes városvezetés ebben a ciklusban az összes háziorvosi rendelőt felújította, egyet pedig a következő ciklusban terveznek teljesen újjáépíteni – erről Horváth Tamás eddigi alpolgármester, jelenlegi polgármesterjelölt beszélt a Magyar Nemzetnek még szeptember közepén.

A fideszes politikus elmondta azt is, hogy Gy. Németh Erzsébet nem ismeri a rákosmentiek igényeit, ami szerinte abból is látható, hogy a lakosok körében rendkívül népszerű régi piac lebontásának lehetőségét is felvetette, amelynek helyén parkot létesítene.

Potyautasok a listán, baloldali maffiamódszerek

Az ellenzéki horrorkoalíció helyi kompenzációs listája is felvet néhány kérdést. Mivel öt évvel ezelőtt az összes egyéni választókerületben a Fidesz jelöltje győzött, Rákosmente hataloméhes ellenzéki vezetői már nem is próbálkoznak meg azzal, hogy egyéniben nyerjenek, inkább amolyan „potyautasként” a kompenzációs listáról akarnak bekúszni a XVII. kerületi önkormányzatba.

A horrorkoalíció listájának első négy helyezettje nem indul egyéni választókerületben (Gy. Németh Erzsébet kapcsán pedig már megemlítettük, hogy a Fővárosi Közgyűlésbe fog beülni). A lista második helyén Lukoczki Károly, az MSZP kerületi vezetőjének a neve olvasható, aki a 2018-as országgyűlési választásokon egyéni képviselőjelöltként szállt harcba Dunai Mónika kormánypárti politikus ellen – nem sok sikerrel.

A „potyautas” Lukoczki Károly és Karácsony Gergely | Fotó: Facebook

Habár a mostani önkormányzati választáson Lukoczki saját maga nem indul el egyik választókerületben sem, a feleségét, Lukoczki Károlynét elindítja a 10. körzetben. Abban a 10. körzetben, melynek határán – a 888.hu birtokába került dokumentumok tanúsága szerint – az Eleron Kft. (melynek Lukoczki Károlyné az ügyvezetője) minden bizonnyal engedély nélkül végzett telepengedély-köteles tevékenységet az ott talált gépjárművek tárolásával, amely miatt hivatalból

ipari hatósági eljárás lefolytatása vált szükségessé.

Lukoczkiék cégének tevékenysége egyébiránt a közelben lakókat is zavarja, ugyanis az általuk végzett gépjárműjavítás- és bontás hatalmas zajjal jár, továbbá nem veszélyes és veszélyes hulladék tárolását és elégetését is végzik a helyszínen.

A zűrös cégügyeiről ismert Lukoczki Károlyt további két „potyautas” követi a horrorkoalíció listáján: a DK-s Hernády Gyula és a jobbikos Vaskó Mária sem meri megmérettetni magát egyéniben.

A függetlenobjektív média szerint teljes az ellenzéki összefogás

Vélhetően senkinek sem kell bemutatni a függetlenobjektívnek nevezett ellenzéki médiumokat, melyek természetesen sohasem vetemednének arra, hogy aktuálpolitikai érdekektől vezérelve elferdítsék a valóságot. Az Index, a 444, a HVG és a többi fake news gyár is rendszerint teljes ellenzéki összefogásról beszél a XVII. kerület kapcsán – annak ellenére, hogy a már megnevezett Itthon Rákosmentén és a Kutyapárt sem állt be Gy. Némethék mögé.

Azzal sem takarózhatnak függetlenobjektívék, hogy az Itthon Rákosmentén egy jelentéktelen szereplő lenne, ugyanis Dr. Fachet Gergő, a szervezet polgármesterjelöltje a 2014-es önkormányzati választáson mindössze néhány tíz szavazattal maradt le a jobbikos Nótin Tamás mögött, s közel kétszer annyi szavazatot szerzett, mint Pap László, az LMP akkori polgármesterjelöltje. De nemcsak a szervezet polgármesterjelöltje ért el jó eredményt, az Itthon Rákosmentén képviselőjelöltjei közel 10 százalékos támogatottságra tettek szert 2014-ben.

Jól látható tehát, hogy akárhogy is kapálóznak a fake news gyárak, a XVII. kerületben sem sikerült megvalósítani a teljes ellenzéki koordinációt.

Horváth Tamás folytatná, amit Riz Levente elkezdett

A hosszú ideje súlyos betegséggel küszködő, szeptember 19-én elhunyt Riz Levente 2006 óta vezette Rákosmentét. A fideszes polgármestert nagyon sokan szerették a kerületben, regnálása alatt hatalmas fejlődés indult el Rákosmentén.

Munkáját folytatná Horváth Tamás eddigi alpolgármester, aki a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjeként számít a kerület választópolgárainak támogatására.

Horváth Tamás, Rákosmente fideszes polgármesterjelöltje | Fotó: Facebook

Horváth győzelme már csak azért is létfontosságú, mert – amint azt bemutattuk – az ellenzéki horrorkoalíció alkalmatlanabbnál alkalmatlanabb résztvevői eleve a vereségre rendezkedtek be, maguk sem hiszik el, hogy van keresnivalójuk a választáson.

Ne is legyen, mert nem ez Rákosmente érdeke.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére