Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ennyi: az ellenzéki összefogás lehetõsége megbukott

Horváth József György

2017.10.04. 13:38

Nem lesz itt semmilyen összeborulás. Botka bukásával az egész ellenzéki összefogás lehetõsége elbukott. Nemcsak a balllib oldal zavarodott meg, de a Jobbiknak is rosszul jött Botka meghátrálása. Nem csoda, hogy Simicska nekiindult a veszprémi éjszakának.

Egy hete még Botka mestertervétől volt hangos a ballib sajtó. Elalélva örvendeztek a szegedi polgármester világmegváltó javaslatán, aki elmondása szerint "nagyvonalú javaslatával" mind a hat "demokratikus ellenzéki pártot" bevitte volna a parlamentbe.

A mesterterv következő lépése lett volna a baloldal és a Jobbik összefésülése. Botka személye volt a kulcs egy esetleges MSZP-Jobbik összeborulásra, erre készültek, ezt tervezték már régóta a háttérben. A modell már elő volt készítve: a Hír TV elkezdte az érzékenyítést: estéről estére balos műsorvezetők faggatnak empatikusan jobbikos jelölteket.

Botka bukása tehát rossz hír a Jobbiknak. Kútba esett a nagy balos-jobbikos összeborulás reménye. 

Ezt az összefogást ágyazta volna meg a hétfőre meghirdetett Botka-Vona vita, amit az RTL-en Baló György vezényelt volna le nagy-nagy egyetértésben. Ezt a vitát viszont már soha nem láthatjuk, ugyanis Botka off, és ezzel a baloldal-Jobbik összefogás reménye is szertefoszlott.

Botka bukásának tehát konkrétan az egész ellenzék a kollektív vesztese. A szociktól a liberálisokig, a ballib mikropártoktól a Jobbikig.

Nem csoda, hogy Simicska Lajos elkeseredésében nekiindult a veszprémi éjszakának. Egy elkeseredett ember kétségbeesett kapálózása követte tehát Botka meghátrálását. Pedig Lajos már mindent eltervezett, Vona Gábor megint szorulni fog. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére