Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezt nyilatkozta Böjte Csaba a vasárnapi választásokkal kapcsolatban

Nagy Gábor

2018.04.07. 15:00

A kulcsszó a stabilitás. Csaba testvér a Figyelõnek adott interjújában úgy fogalmazott: "Engem a változást ígérõ pártok közül egyik sem tudott meggyõzni".

Az interjúban Böjte atya beszámolt arról, hogy nemrég volt Irakban és látta, mi maradt az Iszlám Állam után. Ezért még jobban értékeli a nyugalmat, így arra a pártra szavaz itthon is, amelyik nyugodt életet biztosít.

Mindenkit arra biztatok, hogy a lelkiismeretére hallgatva, a nemzet jövőjét szem előtt tartva válasszon"

– fogalmazott a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője, aki már leadta voksát Csíkszeredán.

Az interjúban szó esett a határon túli magyarokról. Böjte Csaba szerint nagyon kevés olyan család van, amelyiknek nincs határon túli kötődése. Így szerinte rendkívül rossz üzenet egy párt részéről, ha a határon túliakkal riogat, mert ilyenkor az anyaországiakat is megsérti.

Böjte szerint sok anyaországi fiatal tanul Erdélyben, a dévai alapítványnál is vannak anyaországból érkezett munkatársai.

Ma már, Istennek hála, a trianoni határok átjárhatók, és ha megvan valakinek az állampolgársága, akkor teljes jogú állampolgár, és felelősséget is tud vállalni. Ezt vegye tudomásul minden politikus – mondta.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes azt is elmondta, hogy 2018 nemcsak az általa létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány 25. évfordulóját jelenti, hanem a magyar kormány ezt az évet a Kárpát-medencei családok évének is nyilvánította. Szeptember 25-én ez alkalomból a budapesti Sportarénában egy olyan ünnepséget szeretnének tartani, ahová meghívnának mindenkit, aki támogatta őket abban, hogy hatezer ifjat felnevelhessenek negyedszázad alatt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére